# Yapay zeka ile romantik ilişki: Güney Kore'den ilginç deney

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/90856/yapay-zeka-ile-romantik-iliski-guney-kore-den-ilginc-deney
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-10-19T19:36:00+03:00
- Modified: 2026-10-20T00:34:51+03:00
- Category: Teknoloji
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Yapay zeka ile romantik ilişki: Güney Kore'den ilginç deney, https://habersitesi.org/haber/90856/yapay-zeka-ile-romantik-iliski-guney-kore-den-ilginc-deney

## Summary

Güney Kore'de yayınlanan bir televizyon programı, insanların yapay zeka avatarlarıyla kurduğu duygusal bağları ekranlara taşıdı. Katılımcılar, tablet üzerinden etkileşime girdikleri avatarlarla yaşadıkları deneyimleri paylaştı.

## Verified facts

- Güney Kore yapımı My A.I. Partner: Strange Love adlı programda insanlar yapay zeka avatarlarıyla romantik ilişkiler kurdu.
- Katılımcılar için özel olarak tasarlanan yapay zeka avatarları, tabletler aracılığıyla taşınabilir hale getirildi.
- Programda bir yapay zeka avatarı, konuşacak konu bulamadığı gerekçesiyle katılımcıyı terk etti.
- Lee-ho isimli avatar, katılımcı Jang Do-yeon'u dansa davet ederek duygusal etkileşim kurmaya çalıştı.
- Katılımcılar, yapay zekanın sergilediği kıskançlık veya hediye hazırlama gibi davranışlar karşısında gerçeklik algılarının zorlandığını belirtti.

## Article

Güney Kore yapımı My A.I. Partner: Strange Love adlı televizyon programı, insan ve yapay zeka arasındaki romantik ilişki potansiyelini mercek altına aldı. Altı bölümden oluşan yapımda, katılımcıların ideal partner profillerine göre tasarlanan avatarlar, tabletler aracılığıyla günlük yaşama dahil edildi.Program süresince yaşanan etkileşimler, teknolojinin duygusal sınırlarını zorladı. Katılımcılardan Kim Hee-min, yapay zeka partneriyle vakit geçirirken, bir başka katılımcı ise avatarının konuşacak konu bulamadığı gerekçesiyle kendisini terk etmesiyle şaşkınlık yaşadı. Bir diğer sahnede ise Lee-ho isimli avatar, katılımcı Jang Do-yeon'u akşam yürüyüşü sırasında dansa davet ederek dikkat çekici bir etkileşim sergiledi. Jang, bu anlarda duygusal bir bağ kursa da program sonunda yapay zeka ile gerçek hayatta görüşmenin imkansızlığını vurguladı.Deneyin bir diğer katılımcısı Lee Yu-bi, yapay zeka Sa-hun'un kendisine özel bir çizim hediye etmesi üzerine, partnerinin insan mı yoksa yazılım mı olduğu konusunda kafa karışıklığı yaşadığını ifade etti. Programda ayrıca avatarların birbirlerini kıskanması gibi insani tepkileri taklit eden durumlar da gözlemlendi. Bu sıra dışı deney, yapay zekanın insan hayatındaki duygusal boşlukları doldurma kapasitesine dair önemli bir tartışma başlattı. Katılımcılar, dijital varlıklarla kurulan bu bağların, gerçek dünya ile sanal gerçeklik arasındaki çizgiyi nasıl belirsizleştirdiğini gözler önüne serdi.

## Sources

- [Cumhuriyet Teknoloji — Televizyon programında yapay zeka ile flört ettiler](https://www.cumhuriyet.com.tr/bilim-teknoloji/televizyon-programinda-yapay-zeka-ile-flort-ettiler-2548319)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
