Bolu’da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış, akşam saatlerine doğru şiddetini artırdı ve şehirde su baskınlarına yol açtı.
Karaçayır Mahallesi, Ali Rıza Tekemen Caddesi’ndeki Köroğlu Sitesi’nin E Blok’unun zemin katında bulunan altı daire, yağmur suyunun çatı ve rögarlardan sızmasıyla suyla doldu.
Sular, daire içinde 30 santimetreye, dışarıda ise yarım metreye kadar yükseldi. Vatandaşlar ilk olarak kovalarla suyu tahliye etmeye çalıştı ancak başa çıkamadı.
Kayahan Çatak, saat 19.00’da suyun birikmeye başladığını ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunduğunu belirtti.
İhbar üzerine AFAD, itfaiye ve polis ekipleri bölgeye sevk edildi; ekipler suyu boşaltmak ve hasarı azaltmak için çalışmalarını sürdürüyor.