Antalya'nın Aksu ilçesinde yaşanan olayda, kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, sahte arama kararları göstererek bir vatandaşın evine girdi. Ev sahibi E.E.'nin ikametinde arama yapacağını iddia eden şüpheli, eldivenlerini takarak profesyonel bir görüntü çizmeye çalıştı. Şüpheli, evde yaptığı sözde arama sırasında ev sahibinin cüzdanında bulunan paraları alarak hızla olay yerinden uzaklaştı.
Olayın bildirilmesi üzerine harekete geçen emniyet güçleri, geniş çaplı bir çalışma başlattı. Bölgedeki güvenlik kameralarını titizlikle inceleyen ekipler, toplamda 268 saatlik görüntü kaydını analiz etti. Yapılan incelemeler sonucunda şüphelinin F.Y. olduğu belirlendi. Operasyonla yakalanan F.Y.'nin üzerinde, suçta kullandığı sahte arama kararları da ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen F.Y., çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yetkililer, vatandaşları kendilerini polis veya kamu görevlisi olarak tanıtan kişilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.