UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında Beşiktaş, Almanya deplasmanında Hoffenheim ile karşı karşıya geldi. Turnuvanın ilk haftasında Marsilya karşısında aldığı galibiyetle moral bulan siyah-beyazlılar, bu zorlu mücadeleden de 3-2'lik skorla galip ayrılmayı başardı.
Karşılaşmanın 60. dakikasında Murillo'nun golüyle öne geçen Beşiktaş, rakibinin 68. dakikada Asllani ile bulduğu gole 72 ve 79. dakikalarda Oh'un attığı gollerle yanıt verdi. Hoffenheim, 87. dakikada Machida ile farkı bire indirse de kalan sürede başka gol olmadı ve Beşiktaş sahadan üç puanla ayrılan taraf oldu.
Maç öncesinde Beşiktaş cephesinde önemli eksikler dikkat çekti. Kocaelispor maçında sakatlanan Vaclav Cerny'nin sol uyluk arka adalesinde gerilme ve ödem tespit edildiği açıklandı. Tedavi süreçleri devam eden Milot Rashica'nın yanı sıra mide rahatsızlığı yaşayan Dusan Vlahovic de teknik heyet tarafından kamp kadrosuna dahil edilmedi. Eksik oyunculara rağmen sahada etkili bir oyun sergileyen Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki iddiasını sürdürdü.