Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi'nin ilk haftasında Finlandiya temsilcisi KuPS'a konuk olduğu mücadeleden 4-2'lik galibiyetle ayrıldı. Zorlu hava koşullarında oynanan karşılaşmada sergilenen performanstan memnun olduğunu dile getiren teknik direktör Thomas Reis, maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.
Karşılaşmanın genelinde iyi bir mücadele ortaya koyduklarını belirten Reis, 3-0'lık üstünlüğün ardından yaşanan konsantrasyon kaybına dikkat çekti. Rakibin penaltı golüyle maça ortak olma çabasına rağmen galibiyeti korumayı başardıklarını ifade eden deneyimli çalıştırıcı, kadrodaki bireysel kalitenin yüksekliğine vurgu yaptı.
Maçın en dikkat çeken anlarından biri ise Paul Onuachu'nun yaşadığı sakatlık oldu. Attığı golle takımına katkı sağlayan ancak ardından sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kalan Nijeryalı oyuncu hakkında konuşan Reis, durumun oldukça şanssız olduğunu belirtti. Onuachu'nun antrenmanlardaki disiplinli çalışmasından övgüyle bahseden teknik adam, oyuncusunun en kısa sürede tekrar takıma katılmasını umut ettiğini söyledi.
Sakatlıkların futbolun bir parçası olduğunu hatırlatan Reis, bu durumun diğer oyuncular için bir fırsat kapısı olduğunu da sözlerine ekledi. Bordo-mavili ekip, Avrupa arenasına galibiyetle başlamanın moralini yaşarken, Onuachu'dan gelecek sağlık raporuna odaklandı.