İstanbul'da yaşayan 15 Temmuz gazileri, İSKİ tarafından uygulanan su faturası indirimlerinin iptal edilmesiyle büyük bir şok yaşadı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gazi olan Doğan Özdemir, yıllardır yararlandığı indirim hakkının, maaş almadığı gerekçesiyle iptal edildiğini öğrendiğini belirtti.
Belge ibrazı zorunluluğu getirildi
İSKİ Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen tebligatlarda, indirimli tarifeden yararlanmaya devam edebilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan alınmış güncel şehit, dul, yetim veya gazi aylığı bağlandığını gösteren belgelerin 15 gün içerisinde ilgili şube müdürlüklerine teslim edilmesi gerektiği vurgulandı. Kurum, belirtilen süre içerisinde gerekli belgelerin sunulmaması veya hak sahipliğinin tespit edilememesi durumunda, abonelerin genel tarife üzerinden ücretlendirileceğini bildirdi.
Gazilerden destek çağrısı
Konuyla ilgili mağduriyetini dile getiren bir diğer gazi Abdulsamet Acar, İstanbul genelindeki birçok gazinin benzer bir durumla karşı karşıya olduğunu ifade etti. Acar, indirimlerin iptal edilmesinin kendilerini zor durumda bıraktığını belirterek, yetkililerden ve Cumhurbaşkanlığı makamından sorunun çözümü için destek beklediklerini dile getirdi.
Gazi Doğan Özdemir ise yaşanan süreci değerlendirirken, vatan savunmasında gösterdikleri fedakarlığın ardından karşılaştıkları bu durumun kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti. İSKİ'nin uygulaması, özellikle sosyal haklardan yararlanan şehit yakınları ve gaziler arasında tartışmalara yol açarken, aboneler sürecin yeniden gözden geçirilmesini talep ediyor.