# Kuşadası'nda 'Mühür' Operasyonu: İki Tutuklama

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/87910/kusadasi-nda-muhur-operasyonu-iki-tutuklama
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-10-15T08:46:00+03:00
- Modified: 2026-10-15T09:16:55+03:00
- Category: Yerel Haberler
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Kuşadası'nda 'Mühür' Operasyonu: İki Tutuklama, https://habersitesi.org/haber/87910/kusadasi-nda-muhur-operasyonu-iki-tutuklama

## Summary

Kuşadası'nda mühürlü iş yerlerini açma vaadiyle esnafı dolandırdığı iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı. Aralarında bir haber sitesi sahibinin de bulunduğu iki şüpheli tutuklandı.

## Verified facts

- Kuşadası'nda mühürlü iş yerlerini açma vaadiyle esnafı dolandıran şüphelilere operasyon düzenlendi.
- İş yeri sahibi Mehmet Şener, mühür kaldırma vaadiyle kendisinden para istendiği gerekçesiyle şikayetçi oldu.
- E.M. isimli şüpheli, mühür sorunu çözme karşılığında iş yeri sahibinden 85 bin TL tahsil etti.
- İnternet haber sitesi sahibi S.T., aynı iş yeri için 200 bin TL talep etti.
- Operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden E.M. ve S.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

## Article

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, belediye ekipleri tarafından mühürlenen iş yerleri üzerinden çıkar sağlamaya çalışan bir şebekeye yönelik operasyon gerçekleştirildi. Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından mühürlenen dükkanının sorununu çözmek isteyen iş yeri sahibi Mehmet Şener, dolandırıldığını fark edince emniyet birimlerine başvurdu.İddiaya göre, ilk olarak E.M. isimli şahısla görüşen Şener, belediye yönetimiyle yakın ilişkileri olduğunu öne süren bu kişiye mühür kaldırma vaadi karşılığında 85 bin TL ödedi. Ancak mührün kaldırılmadığını gören Şener, bu kez bir internet haber sitesi sahibi ve köşe yazarı olan S.T. ile irtibata geçti. S.T.'nin de benzer şekilde 200 bin TL talep etmesi üzerine durumdan şüphelenen iş yeri sahibi, şikayetçi oldu.Kuşadası Asayiş Büro Amirliği ekipleri, gelen ihbarlar üzerine harekete geçerek 6 farklı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyon kapsamında E.M., S.T., Y.S., D.S., Ö.A. ve S.E. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.M. ve S.T., nöbetçi sulh ceza hakimliğince "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltına alınan diğer 4 şüpheli ise serbest bırakıldı. Olayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturma süreci devam ediyor.

## Sources

- [61SAAT — "Mühür" operasyonu: 2 tutuklu](https://www.61saat.com/muhur-operasyonu-2-tutuklu)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
