# Bahçeli'den Türk Devletleri Teşkilatı Vurgusu: 'Birlik Zamanı'

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/87393/bahceli-den-turk-devletleri-teskilati-vurgusu-birlik-zamani
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-10-14T15:23:51+03:00
- Modified: 2026-10-14T16:37:43+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Bahçeli'den Türk Devletleri Teşkilatı Vurgusu: 'Birlik Zamanı', https://habersitesi.org/haber/87393/bahceli-den-turk-devletleri-teskilati-vurgusu-birlik-zamani

## Summary

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) mevcut seviyesinin Türk dünyası için önemini vurguladı. Bahçeli, Türkiye'nin TDT dönem başkanlığının somut sonuçlara dönüştürülmesi gereken bir dönem olduğunu belirtti.

## Verified facts

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) mevcut seviyesinin Türk dünyası için önemini vurguladı.
- Bahçeli, TDT'nin ortak tarihin, kültürün ve gelecek tasavvurunun kurumsal zemini olduğunu belirtti.
- Türk devletleri arasındaki ilişkilerin egemenliklere saygı, eşitlik ve ortak menfaatler temelinde gelişmesi gerektiğini söyledi.
- Her Türk Cumhuriyeti'nin müstakil ve egemen bir devlet olduğunu vurguladı.
- Türkiye ve Azerbaycan'ın aynı gönül coğrafyasının iki güçlü devleti olduğunu ifade etti.
- Türkiye'nin TDT dönem başkanlığının somut sonuçlara dönüştürülmesi gereken bir dönem olması gerektiğini belirtti.
- Bahçeli, İsmail Gaspıralı'nın 'Dilde, fikirde, işte birlik' anlayışının yol gösterici olduğunu söyledi.

## Article

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) mevcut durumunun Türk dünyası açısından taşıdığı önemi dile getirdi. Bahçeli, TDT'nin ortak bir tarihin, kültürün ve gelecek vizyonunun kurumsal bir yapısı olduğunu ifade etti.Egemenlik ve Ortak Menfaatler VurgusuTürk devletleri arasındaki ilişkilerin karşılıklı egemenliklere saygı, eşitlik ve ortak çıkarlar çerçevesinde ilerlemesi gerektiğini belirten Bahçeli, her Türk Cumhuriyetinin bağımsız ve egemen bir devlet yapısına sahip olduğunu vurguladı. Türkiye ile Azerbaycan'ı aynı gönül coğrafyasının iki güçlü devleti olarak tanımladı.Dönem Başkanlığı ve Gelecek VizyonuBahçeli, Türkiye'nin TDT dönem başkanlığının somut başarılarla taçlandırılması gereken bir süreç olduğunu söyledi. İsmail Gaspıralı'nın 'Dilde, fikirde, işte birlik' şiarının yol gösterici bir ilke olduğunu da sözlerine ekledi.

## Sources

- [Anadolu Ajansı — MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Türk Devletleri Teşkilatı ve Türkiye'nin dönem başkanlığına ilişkin açıklama](https://www.aa.com.tr/tr/gundem/mhp-genel-baskani-bahceliden-turk-devletleri-teskilati-ve-turkiyenin-donem-baskanligina-iliskin-aciklama/4088580)
- [NTV — Bahçeli: Türkiye-Azerbaycan ilişkileri iki milletin gönül bağına dayanmaktadır](https://www.ntv.com.tr/turkiye/bahceli-turkiye-azerbaycan-iliskileri-iki-milletin-gonul-bagina-dayanmaktadir-1746308)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
