\n\n

Libya'da sel felaketi: İki can kaybı

Libya'nın başkenti Trablus'ta etkili olan şiddetli yağışlar sel felaketine dönüştü. Olayda iki kişi hayatını kaybederken, yetkililer durumu felaket olarak nitelendirdi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Dünya
Temsili görsel: Libya'da sel felaketi: İki can kaybı
Temsili görsel · TheDigitalArtist / Pixabay
⚡
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Libya'nın başkenti Trablus'ta etkili olan şiddetli yağışlar sel felaketine dönüştü.
  • Olayda iki kişi hayatını kaybederken, yetkililer durumu felaket olarak nitelendirdi.
  • Libya'nın başkenti Trablus, şiddetli yağışların ardından meydana gelen sel felaketiyle sarsıldı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Libya'nın başkenti Trablus'ta etkili olan şiddetli yağışlar sel felaketine dönüştü. Olayda iki kişi hayatını kaybederken, yetkililer durumu felaket olarak nitelendirdi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 14.10.2026 13:03
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Libya'nın başkenti Trablus, şiddetli yağışların ardından meydana gelen sel felaketiyle sarsıldı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, yaşanan felaket sonucunda iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Kızılay ekipleri, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren bir banka çalışanının cansız bedenine ulaştı. İkinci kurban ise kurtarma ekiplerinin sel sularına gömülen bir araçta yaptığı incelemeler sonucunda bulundu.

Trablus Belediye Başkanı Fadel Abu Arqoub, yaklaşık iki buçuk saat süren yoğun yağışın ardından bölgedeki durumun felaket boyutuna ulaştığını ifade etti. Elektrik şirketi ise su baskınlarının yaşandığı bölgelerde güvenlik gerekçesiyle elektrik kesintilerine gidildiğini duyurdu. Bölgedeki kurtarma çalışmaları ve hasar tespit süreçleri devam ediyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Libya'nın başkenti Trablus'ta şiddetli yağışlar sel felaketine yol açtı.Kaynak 1
  2. Sel felaketi sonucunda toplam iki kişi hayatını kaybetti.Kaynak 1
  3. Hayatını kaybedenlerden birinin elektrik akımına kapılan bir banka çalışanı olduğu belirlendi.Kaynak 1
  4. Kurtarma ekipleri ikinci kurbanın cansız bedenine sel sularına gömülen bir araçta ulaştı.Kaynak 1
  5. Trablus Belediye Başkanı Fadel Abu Arqoub, yağışın iki buçuk saat sürdüğünü ve durumun felaket boyutunda olduğunu belirtti.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah DünyaHaber kaynağı · 14.10.2026 11:42

    Libya’yı sel vurdu: 2 ölü

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.