Zirvede Beklenmedik Karşılaşma
Aksaray'ın simge noktalarından biri olan 3 bin 268 metre yüksekliğindeki Hasan Dağı zirvesinde, Türk bayrağını yenilemek isteyen iki farklı grup bir araya geldi. Eskil ilçesinde görev yapan sınıf öğretmeni Hüseyin Şık, zirvedeki bayrağın tahrip olduğu bilgisini alınca meslektaşlarıyla birlikte harekete geçti. Toplam beş öğretmenden oluşan ekip, zorlu arazi ve hava koşulları altında yaklaşık altı saat süren bir tırmanış gerçekleştirdi.
Ortak Gaye, Ortak Mutluluk
Öğretmenler büyük bir gayretle zirveye ulaştıklarında, kendilerinden sadece birkaç dakika önce oraya varmış olan bir grupla karşılaştılar. Bolu Köroğlu Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü'ne bağlı 15 dağcı, yıpranan bayrağı çoktan yenisiyle değiştirmişti. Aynı amaçla yola çıkan iki grup, zirvede kucaklaşarak bu anlamlı tesadüfü kutladı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan öğretmen Hüseyin Şık, bayrağın durumu üzerine hızlıca organize olduklarını ve Bolulu dağcıların bu hassasiyetinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Diğer öğretmen Mustafa Bozdağ ise durumun kendilerini gururlandırdığını ifade etti.
Periyodik Değişim Çalışmaları
Türkiye Dağcılık Federasyonu Bolu İl Temsilcisi ve Kulüp Başkanı Hakan Esen, Bolu bölgesindeki zirvelerde düzenli olarak bayrak değişimleri yaptıklarını belirtti. Hasan Dağı'na gerçekleştirdikleri tırmanışta da aynı sorumlulukla hareket ettiklerini söyleyen Esen, Aksaraylı öğretmenlerle aynı gaye etrafında buluşmaktan büyük memnuniyet duyduklarını vurguladı.