Türk basketbolunda yaz transfer dönemi, kulüpler ve oyuncular bazında oldukça hareketli bir seyir izliyor. Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko'nun mücadele edeceği EuroLeague ile Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak Galatasaray'ın planlamaları, dört büyük kulübün yaptığı takviyeleri merak konusu haline getirdi.
Anadolu Efes'te Larkin Devri Bitti
Sezonun en sürpriz gelişmesi, Anadolu Efes'in Shane Larkin ile yollarını ayırması oldu. Türk pasaportuna sahip ABD asıllı oyuncunun Fenerbahçe'ye geçeceği konuşulsa da resmi bir açıklama gelmedi. Lacivert beyazlı ekip, Larkin'in boşluğunu Monaco'dan ayrılan oyun kurucu Mike James ile doldurdu. EuroLeague tarihinin en skorer ismi unvanına sahip ABD'li sporcu ile 1+1 yıllık mukavele imzalandı. James'ten önce Saric, Strazel, Yusta ve Fernando takıma katılmıştı.
Fenerbahçe ve Beşiktaş Kadro Genişletti
Fenerbahçe Beko, Trent Forrest ve Shavon Shields'in ardından Valencia Basket forması giyen Braxton Key ile 2 yıllık sözleşme duyurusu yaptı. 2.03 metre boyundaki forvet, geçen sezon EuroLeague'de maç başına 6.3 sayı ortalaması tutturmuştu. Beşiktaş ise transfer döneminde Furkan Korkmaz'ı renklerine bağlayarak gürültü yarattı. Siyah beyazlılar, Metecan Birsen, Scottie Wilbekin ve Mady Sissoko'yu da kadrosuna ekledi. Son olarak G-League'de gösterdiği performansla dikkat çeken DaQuan Jeffries ile imzalar atıldı.
Galatasaray ve Diğer Transferler
Galatasaray MCT Tecnic, beş sezon Fenerbahçe'de oynayan Dyshawn Pierre ile anlaştı. Sarı kırmızılı ekip, Berkan Korkmaz ve Şehmus Hazer'i de transfer ederken yabancı kontenjanını Nikolij ve Metu ile doldurdu. Öte yandan Türkiye'ye dönüşü beklenen Cedi Osman, Yunanistan'ın Panathinaikos ekibinden PAOK'a transfer olarak kariyerine orada devam edecek.