# Mimar Özge Gaye Uçan doğup büyüdüğü mahalleyi sanatla dönüştürüyor

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/84241/mimar-ozge-gaye-ucan-dogup-buyudugu-mahalleyi-sanatla-donusturuyor
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-10-10T14:33:54+03:00
- Modified: 2026-10-10T14:33:54+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Mimar Özge Gaye Uçan doğup büyüdüğü mahalleyi sanatla dönüştürüyor, https://habersitesi.org/haber/84241/mimar-ozge-gaye-ucan-dogup-buyudugu-mahalleyi-sanatla-donusturuyor

## Summary

Düzceli mimar Özge Gaye Uçan, çocukluk hayalini gerçekleştirerek doğup büyüdüğü mahalleyi rengarenk resimlerle süslüyor. Gönüllülük esasıyla yürütülen projeye mahalle sakinleri ve öğrenciler de destek veriyor.

## Verified facts

- Düzceli mimar Özge Gaye Uçan, doğup büyüdüğü Karaca Hacımusa Mahallesi'nde resim çalışmaları yapıyor.
- Uçan, okul duvarlarını ve elektrik panolarını boyayarak mahalleye yeni bir görünüm kazandırıyor.
- Proje, mahalle muhtarı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve mahalle sakinlerinin desteğiyle yürütülüyor.
- Gönüllülük esasına dayanan çalışma yaklaşık 9 aydır devam ediyor.
- Özge Gaye Uçan, mimarlık eğitimini Makedonya'da tamamladıktan sonra memleketine dönerek kendi atölyesini kurdu.

## Article

Düzce'de yaşayan 29 yaşındaki mimar Özge Gaye Uçan, çocukluk tutkusu olan resim sanatını profesyonel mesleğiyle birleştirerek doğup büyüdüğü Karaca Hacımusa Mahallesi'ne yeni bir çehre kazandırıyor. Makedonya'da aldığı mimarlık eğitiminin ardından memleketine dönen Uçan, kendi atölyesini kurarak sanatını sokağa taşıma kararı aldı.Mahalle sakinlerinden tam destekYaklaşık dokuz ay önce başlatılan proje kapsamında, mahalledeki okul duvarları ve elektrik panoları gibi alanlar rengarenk desenlerle boyanıyor. Çalışmaların temelinde çocukların renkli bir çevrede büyümesini sağlama arzusu yattığını belirten Uçan, bu girişimi tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak sürdürdüğünü ifade ediyor. Projeye mahalle muhtarı Hanife Gür, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve mahalle sakinleri de aktif destek veriyor.Sanatla gelen moral kaynağıMahalle muhtarı Hanife Gür, Uçan'ın sadece bir mimar değil, aynı zamanda mahalle için örnek bir değer olduğunu vurguluyor. Gür, çalışmalara büyük küçük herkesin katıldığını belirterek, boya yapmanın mahalleli için bir moral kaynağına dönüştüğünü dile getiriyor. Uçan ise çocukluk hayallerini gerçeğe dönüştürmekten duyduğu mutluluğu şu sözlerle özetliyor: "Düzce'nin her sokağında sanatımı sürdürmek istiyorum."Maddi kaygı gözetmeksizin yürütülen bu sanatsal dokunuşlar, mahalledeki yaşam alanlarını daha estetik ve çocuk dostu bir hale getirirken, bölge halkı arasında da dayanışma duygusunu güçlendiriyor. Uçan, gelecekte bu tür projeleri Düzce'nin farklı noktalarına yaymayı hedefliyor.

## Sources

- [CNN Türk — Resim tutkunu mimar doğup büyüdüğü mahalleyi fırçasıyla renklendiriyor](https://www.cnnturk.com/yerel-haberler/duzce/resim-tutkunu-mimar-dogup-buyudugu-mahalleyi-fircasiyla-renklendiriyor-3477401)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
