Gündem Türkiye'den Suudi Arabistan'a yönelik saldırılara kınama
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Suudi Arabistan'daki havalimanlarına düzenlenen saldırıları kınayarak diyalog çağrısında bulundu. Türkiye'nin bölgedeki gerilimin diplomasiyle çözülmesini desteklediğini belirtti.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Suudi Arabistan'daki havalimanlarına düzenlenen saldırıları kınayarak diyalog çağrısında bulundu.
- Türkiye'nin bölgedeki gerilimin diplomasiyle çözülmesini desteklediğini belirtti.
- Suudi Arabistan ile dayanışma içinde olduklarını yineleyen Duran, saldırılarda hayatını kaybedenler için taziye, yaralılar için ise acil şifa dileklerini iletti.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Suudi Arabistan'ın güneyindeki Abha ve başkent Riyad'daki Kral Halid havalimanlarına gerçekleştirilen saldırıları sert bir dille kınadı. Sivillerin zarar görmesine neden olan bu eylemlerin bölgedeki barış ortamını bozduğunu ve gerilimi tırmandırdığını ifade etti.
Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bölgedeki çatışmaların önlenmesi için çaba gösterdiğini vurgulayan Duran, tüm ihtilafların diyalog ve diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiğini belirtti. Suudi Arabistan ile dayanışma içinde olduklarını yineleyen Duran, saldırılarda hayatını kaybedenler için taziye, yaralılar için ise acil şifa dileklerini iletti.