Ehud Barak'tan Netanyahu'ya Seçim ve Savaş Uyarısı

Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Binyamin Netanyahu'nun seçimleri kaybetmemek için bölgesel bir savaşı tetikleyebileceğini iddia etti. Barak, Netanyahu'nun siyasi geleceğini korumak adına tehlikeli adımlar atabileceği konusunda uyardı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Dünya
Temsili görsel: Ehud Barak'tan Netanyahu'ya Seçim ve Savaş Uyarısı
Temsili görsel · DUCTINH91 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Binyamin Netanyahu'nun seçimleri kaybetmemek için bölgesel bir savaşı tetikleyebileceğini iddia etti.
  • Barak, Netanyahu'nun siyasi geleceğini korumak adına tehlikeli adımlar atabileceği konusunda uyardı.
  • İsrail'in eski Başbakanı Ehud Barak, mevcut Başbakan Binyamin Netanyahu'nun siyasi geleceğini korumak amacıyla ülkeyi büyük bir çatışmaya sürükleyebileceği yönünde ciddi iddialarda bulundu.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Binyamin Netanyahu'nun seçimleri kaybetmemek için bölgesel bir savaşı tetikleyebileceğini iddia etti. Barak, Netanyahu'nun siyasi geleceğini korumak adına tehlikeli adımlar atabileceği konusunda uyardı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 11.07.2026 17:08
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İsrail'in eski Başbakanı Ehud Barak, mevcut Başbakan Binyamin Netanyahu'nun siyasi geleceğini korumak amacıyla ülkeyi büyük bir çatışmaya sürükleyebileceği yönünde ciddi iddialarda bulundu. Kanal 12 televizyonuna konuşan Barak, Netanyahu'nun Ekim 2026'da yapılması planlanan genel seçimleri kaybedeceğini anladığı noktada, süreci baltalamak için askeri gerilimi tırmandırabileceğini savundu.

Barak'ın senaryosuna göre, Netanyahu seçimlerden hemen önce Lübnan'daki hedeflere yönelik saldırı talimatı vererek Hizbullah ile çatışmayı tetikleyebilir. Bu durumun hızla İran ile geniş çaplı bir savaşa dönüşebileceğini belirten Barak, Netanyahu'nun iktidarda kalmak için her türlü tehlikeli adımı atmaktan çekinmeyeceğini ifade etti. Ayrıca, seçim günü oy sayım merkezlerine yönelik provokatif müdahalelerin yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Bu endişeleri dile getiren tek isim Barak değil. İsrail Evimiz Partisi lideri Avigdor Liberman da daha önce yaptığı açıklamalarda, Netanyahu'nun seçim odaklı askeri hamleler yapma ihtimaline dikkat çekmişti. Öte yandan, Haaretz gazetesinden askeri analist Amos Harel ise hükümetin seçim hesapları doğrultusunda Gazze'ye yönelik yeni bir saldırı planladığını öne sürmüştü. İsrail siyasetindeki bu gerilimli atmosfer, yaklaşan seçim sürecinin güvenlik politikaları üzerinden şekilleneceğine dair tartışmaları beraberinde getiriyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Netanyahu'nun seçimleri ertelemek için savaşı tırmandırabileceğini iddia etti.Kaynak 1
  2. Barak, Netanyahu'nun seçimleri kaybedeceğini anladığında İran ile savaşa yol açacak adımlar atabileceğini öne sürdü.Kaynak 1
  3. Avigdor Liberman, Netanyahu'nun seçim amaçlı askeri hamleler yapabileceği konusunda daha önce uyarılarda bulunmuştu.Kaynak 1
  4. Amos Harel, Netanyahu hükümetinin seçim hesaplarıyla Gazze'ye yönelik yeni saldırılar planladığını iddia etmişti.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah DünyaHaber kaynağı · 11.07.2026 16:54

    Eski İsrail Başbakanı Barak: Netanyahu seçimleri ertelemek için ülkeyi İran'la savaşa sürükleyecek

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler