# KTÜ'den Gazze'deki saldırılara sert tepki

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/81455/ktu-den-gazze-deki-saldirilara-sert-tepki
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-10-06T18:01:00+03:00
- Modified: 2026-10-06T19:54:59+03:00
- Category: Yerel Haberler
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, KTÜ'den Gazze'deki saldırılara sert tepki, https://habersitesi.org/haber/81455/ktu-den-gazze-deki-saldirilara-sert-tepki

## Summary

Karadeniz Teknik Üniversitesi, 7 Ekim'in yıl dönümünde Gazze'de yaşanan insani krize karşı bir kınama mesajı yayımladı. Üniversite, Filistin halkının özgürlük mücadelesinin yanında olduğunu vurguladı.

## Verified facts

- Karadeniz Teknik Üniversitesi, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de yaşanan olaylara ilişkin bir açıklama yayımladı.
- Üniversite yönetimi, Gazze'deki saldırıların uluslararası hukuku ve temel insani değerleri ağır şekilde ihlal ettiğini belirtti.
- KTÜ, İsrail yönetiminin Gazze'deki uygulamalarını ve Filistin halkını topraklarından koparma politikalarını kınadığını açıkladı.
- Açıklamada, Filistin halkının hak, adalet ve özgürlük mücadelesine destek verildiği vurgulandı.

## Article

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze'de devam eden çatışmalar ve insani yıkım üzerine kapsamlı bir açıklama yayımladı. Üniversite yönetimi tarafından yapılan duyuruda, bölgede binlerce masum insanın hayatını kaybettiği, ailelerin parçalandığı ve eğitim kurumları ile hastanelerin hedef alındığına dikkat çekildi.Açıklamada, üç yıldır süregelen kuşatma ve zorla yerinden etme politikalarının uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğu ifade edildi. İsrail yönetiminin Gazze'de sürdürdüğü askeri operasyonları ve Filistin halkını kendi topraklarından uzaklaştırmaya yönelik girişimleri sert bir dille eleştiren KTÜ, bu durum karşısında sessiz kalmanın vicdani bir sorumluluk olduğunu belirtti.Üniversite, tarih boyunca mazlumun yanında yer alan bir milletin temsilcileri olarak Gazze halkının sesini duyurmaya devam edeceklerini vurguladı. Açıklamada, insanlık vicdanını hiçe sayan sorumluların er ya da geç adalet önünde hesap vereceği ifade edildi. KTÜ, Filistin halkının hak, adalet ve özgürlük mücadelesine olan desteğini yineleyerek, hayatını kaybedenler için taziye dileklerini iletti. Son olarak, tüm dünya kamuoyuna zulüm karşısında ortak bir vicdanla hareket etme çağrısında bulunuldu.

## Sources

- [61SAAT — KTÜ’den Gazze için 7 Ekim mesajı: “Sessiz kalmak hiçbir vicdana sığmaz”](https://www.61saat.com/ktuden-gazze-icin-7-ekim-mesaji-sessiz-kalmak-hicbir-vicdana-sigmaz)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
