Belediye Binasında Arama ve Gözaltılar
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, CHP'li Çankaya Belediyesi'ne yönelik sabahın erken saatlerinde kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Belediye binası ve bazı bürokratların ikametgahlarında arama işlemleri gerçekleştirilirken, birçok belge ve materyale el konulduğu bildirildi.
Yürütülen soruşturma kapsamında; suç örgütü kurma, örgüte üyelik, rüşvet alma ve verme ile ihaleye fesat karıştırma gibi ağır suçlamalar öne sürüldü. Başsavcılık tarafından toplam 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği açıklanırken, şu ana kadar 27 kişinin emniyet güçleri tarafından yakalandığı belirtildi.
Belediye Başkanı Güner'den Açıklama
Gözaltı listesinde yer alan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, operasyon sırasında şehir dışında olduğunu sosyal medya üzerinden duyurdu. Kısa süre içinde Ankara'ya döneceğini ifade eden Güner, emniyet birimlerine yardımcı olmak adına evinin yedek anahtarını ekiplere ilettiğini kaydetti.
Görev süresi boyunca kurumu şeffaf ve dürüst bir şekilde yönettiğini savunan Güner, vatandaşlara karşı mahcup olacak bir davranışta bulunmadıklarını vurguladı. Soruşturmanın detayları netleştiğinde konuyu kamuoyuyla paylaşacağını belirten Güner, tüm personelin güvenlik güçlerine destek vermesi çağrısında bulundu.
Hüseyin Can Güner'in Kariyeri
1993 Ankara doğumlu olan Hüseyin Can Güner, 2015 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Siyasi hayatına 2012 yılında CHP'ye katılarak başlayan Güner, gençlik kolları ve yerel yönetimler komisyonunda çeşitli görevler üstlendi. Daha önce Parti Meclisi Üyeliği ve milletvekili adaylığı da yapan Güner, son yerel seçimlerde Çankaya Belediye Başkanlığı görevine seçilmişti.