# Trabzon'da palamut bereketi: Balıklar büyüdü, fiyatlar güncellendi

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/79778/trabzon-da-palamut-bereketi-baliklar-buyudu-fiyatlar-guncellendi
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-10-04T13:26:24+03:00
- Modified: 2026-10-04T15:57:51+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Trabzon'da palamut bereketi: Balıklar büyüdü, fiyatlar güncellendi, https://habersitesi.org/haber/79778/trabzon-da-palamut-bereketi-baliklar-buyudu-fiyatlar-guncellendi

## Summary

Trabzon'da sezon başından beri devam eden palamut bolluğu, balıkların irileşmesiyle yeni bir boyuta taşındı. Ağırlığı bir kilograma ulaşan palamutlar, tezgahlarda 100-150 TL bandında alıcı buluyor.

## Verified facts

- Trabzon'da balık sezonunda palamut avı bolluğu devam ediyor.
- Sezon başında küçük olan palamutlar büyüyerek bir kilogram ağırlığa ulaştı.
- Palamudun ağırlığındaki artış nedeniyle fiyatlar 100 ile 150 TL arasında değişiyor.
- Balıkçı esnafı, palamudun yağlanmaya başladığını ve tuzlama için uygun hale geldiğini belirtiyor.
- Vatandaşların palamuda olan ilgisi özellikle hafta sonları artış gösteriyor.

## Article

Trabzon'da balık sezonu, palamut avındaki bereketli seyriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Sezonun başlangıcından bu yana av miktarındaki artış ivmesini koruyan palamutlar, zamanla irileşerek tezgahlarda daha büyük boyutlarıyla yerini aldı. Geçtiğimiz dönemlerde 300 ile 500 gram ağırlığında olan balıklar, yerini bir kilograma ulaşan palamutlara bıraktı.Fiyatlarda ağırlığa bağlı değişimBalıkçı esnafı Ahmet Çoğalmış, palamudun sezon başından beri bol miktarda avlandığını ve bu durumun devam ettiğini belirtti. Balıkların büyümesiyle birlikte fiyatlarda da doğal bir artış yaşandığını ifade eden Çoğalmış, palamudun tanesinin artık 100 ile 150 TL arasında satıldığını kaydetti. Çoğalmış, balığın yağlanmaya başladığını ve lezzetinin arttığını vurguladı.Vatandaşın ilgisi hafta sonu yoğunlaşıyorPalamuda olan yoğun talebi değerlendiren balıkçı Emin Avcı ise vatandaşların balığa büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Özellikle hafta sonları satışların zirve yaptığını belirten Avcı, palamudun yağlanma sürecinin ilerlemesiyle birlikte yaklaşık 10-15 gün içerisinde tuzlama yapmak için uygun bir döneme girileceğini ifade etti. Vatandaşlar, hafta sonlarında ızgara veya ekşili gibi farklı yöntemlerle palamut tüketmeyi tercih ediyor.Trabzon'daki balıkçılar, sezonun geri kalanında da palamut bolluğunun süreceğini öngörüyor. Hem boyut hem de lezzet açısından oldukça verimli bir dönem geçiren palamut, bölge halkının sofralarındaki yerini korumaya devam ediyor.

## Sources

- [NTV — Palamut büyüdü, yağlandı. Fiyatı da tezgahta arttı](https://www.ntv.com.tr/turkiye/galeri-palamut-buyudu-yaglandi-fiyati-da-tezgahta-artti-1744773)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
