Gündem Rusya-Ukrayna Savaşı İçin Yeni Ateşkes Arayışları
Türkiye, Mısır, Hindistan ve ABD, Rusya-Ukrayna savaşına son vermek için çeşitli ateşkes önerileri sundu. Ukrayna enerji ve liman saldırılarının durdurulmasını şart koşarken, Kremlin mevcut durumda anlaşmanın mümkün olmadığını belirtti.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Türkiye, Mısır, Hindistan ve ABD, Rusya-Ukrayna savaşına son vermek için çeşitli ateşkes önerileri sundu.
- Ukrayna enerji ve liman saldırılarının durdurulmasını şart koşarken, Kremlin mevcut durumda anlaşmanın mümkün olmadığını belirtti.
- Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaları sona erdirmek amacıyla uluslararası düzeyde yeni diplomatik girişimler başlatıldı.
Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaları sona erdirmek amacıyla uluslararası düzeyde yeni diplomatik girişimler başlatıldı. Türkiye, Mısır, Hindistan ve ABD, bölgedeki gerilimi düşürmek ve Karadeniz üzerinden gerçekleştirilen tahıl ihracatının güvenliğini sağlamak için farklı ateşkes planları üzerinde çalışıyor.
Şartlı Kabul ve Kremlin'in Yanıtı
Ukrayna yönetimi, enerji tesislerine ve liman bölgelerine yönelik saldırıların tamamen durdurulması kaydıyla ateşkes görüşmelerine açık olduğunu ifade etti. Ancak Kremlin, Ukrayna'nın mevcut tutumu nedeniyle Karadeniz'de bir ateşkesin şu aşamada mümkün olmadığını duyurdu. Buna karşın Rusya, Karadeniz'in güvenliği konusunda Türkiye, Hindistan veya Mısır ile diplomatik temaslarda bulunmaya hazır olduğunu bildirdi.