Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı, Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının ders ve ek ders saatlerini yeniden yapılandırdı. İlkokul 2. ve 3. sınıflarında Türkçe ve matematik destek eğitimi en fazla 160 saat olarak sınırlandırıldı.
Karara göre, tatil döneminde görev yapan yöneticilere haftada 10 saat ek ders ücreti ödenecek. Atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenlerine ise haftada 44 saat, diğer öğretmenlere haftada 30 saat ek ders ücreti tanınacak.
Okul türlerine göre müdür ve müdür yardımcılarına ek ders saatleri değişiyor: Anadolu, fen, sosyal bilimler, spor liseleri ve benzeri kurumlarda müdürlere 25 saat, müdür yardımcılarına 20 saat ödenirken, özel eğitim öğretmenleri ve belirli bölümlerdeki öğretmenlere haftada 15 saat ek ders ücreti verilecek.
Milli Eğitim Akademisi'nde ikinci görevli müdürlere haftada 30 saat, müdür yardımcılarına 20 saat ek ders ücreti sağlanacak. Öğretmen adaylarına uygulamalı derslerde haftada 5 saat, okul müdürlerine haftada 3 saat ek ders ücreti tanınacak.
Eğitim müfettişlerine haftada 15 saat, yardımcılarına haftada 10 saat ek ders ücreti verilecek. Açıköğretim ve akşam sanat okulu yöneticilerine haftada 20 saat, öğretmenlerine ise haftada 18 saat ek ders ücreti ödenecek. Ayrıca, idari kadrolara geçiş yapan yöneticilere özel hizmet tazminatı sağlanacağı belirtildi.