Yalova'nın Çınarcık ilçesinde geçtiğimiz yıl 26 Eylül tarihinde 6 katlı bir binanın teras katından düşerek yaşamını yitiren ve kamuoyunda Güllü ismiyle tanınan şarkıcı Gül Tut'un ölümüne ilişkin dava süreci başladı. Yalova 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, maktulün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, tasarlayarak üstsoya karşı kasten öldürme suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.
Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Tuğyan Ülkem Gülter, olay günü annesiyle birlikte vakit geçirdiklerini ve annesinin düşüş anını görmediğini öne sürdü. Sırtı dönük olduğu sırada bir ses duyduğunu belirten Gülter, suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme başkanının evdeki güvenlik kameralarının neden çalışmadığına dair sorusuna ise sanık, mutfak ve salondaki kamera fişlerinin çay makinesi ile telefon şarjı gibi ihtiyaçlar nedeniyle çekili olduğu yanıtını verdi.
Davanın seyrini değiştiren ifade ise olay anında evde bulunan sanığın arkadaşı Sultan Nur Ulu'dan geldi. Tanıklık yapan Ulu, odada bulunduğu sırada arkasını döndüğünde Tuğyan Ülkem Gülter'in annesini pencereden aşağı attığını gördüğünü iddia etti. Olayla ilgili olarak ayrıca Sultan Nur Ulu hakkında yalan tanıklık suçlamasıyla ayrı bir dava süreci yürütüldüğü belirtildi.
Duruşmaya maktulün oğlu Tuğberk Yağız Hamza Gülter ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları da katıldı. Sanık Gülter, olayın ardından neden tekrar yukarı çıktığına dair soruya ise o an yaşadığı şok nedeniyle kendinde olmadığını ifade ederek yanıt verdi. Mahkeme heyeti, tarafların dinlenmesinin ardından duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.