Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında, Kırıkkale Belediyesi'nde görevli üç personel gözaltına alındı. Operasyon süreci, bir vatandaşın şikayeti üzerine başlatılan incelemelerle derinleşti. Yapılan araştırmalarda, belediyenin iş yeri ve ruhsat biriminde tekniker olarak çalışan R.Z.'nin, rüşvet almadan ruhsat işlemlerini onaylamadığı iddia edildi.
Soruşturmanın genişletilmesiyle birlikte, müteahhitlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin ifadesine başvuruldu. MASAK raporları ve banka hareketleri üzerinde yapılan detaylı incelemeler, şüphelilerin hesaplarına giren yüklü miktardaki parayı ortaya koydu. Tekniker R.Z.'nin hesabına 180 işlemde 1 milyon liranın üzerinde, imar bölümünde görevli G.Ç.'nin hesabına ise 101 işlemde 3 milyon liranın üzerinde para girişi olduğu belirlendi. Emlak biriminde çalışan Ö.G. ve oğlunun hesaplarında da benzer şekilde şüpheli para hareketleri saptandı.
Elde edilen bulgular doğrultusunda harekete geçen emniyet güçleri, R.Z., G.Ç. ve Ö.G.'yi gözaltına aldı. Polis ekipleri, belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü binasında ve şüphelilerin ikamet adreslerinde eş zamanlı arama çalışmaları başlattı. Kamu kurumunda yürütülen işlemlerin rüşvet karşılığında yapıldığı iddiası üzerine başlatılan adli süreç titizlikle devam ediyor.