Resmi Gazete'de Yeni Atama ve Görevden Alma Kararları Yayımlandı

Cumhurbaşkanı kararıyla çeşitli bakanlıklarda üst düzey yöneticiler ve il müdürleri değişti. Milli Savunma, Aile ve Sosyal Hizmetler, Kültür ve Turizm ile Milli Eğitim bakanlıklarında yeni atamalar yapıldı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Resmi Gazete'de Yeni Atama ve Görevden Alma Kararları Yayımlandı
Temsili görsel · noelsch / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Cumhurbaşkanı kararıyla çeşitli bakanlıklarda üst düzey yöneticiler ve il müdürleri değişti.
  • Milli Savunma, Aile ve Sosyal Hizmetler, Kültür ve Turizm ile Milli Eğitim bakanlıklarında yeni atamalar yapıldı.
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla hazırlanan yeni atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de ilan edildi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Cumhurbaşkanı kararıyla çeşitli bakanlıklarda üst düzey yöneticiler ve il müdürleri değişti. Milli Savunma, Aile ve Sosyal Hizmetler, Kültür ve Turizm ile Milli Eğitim bakanlıklarında yeni atamalar yapıldı.

2 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 11.07.2026 01:19
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla hazırlanan yeni atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de ilan edildi. Kararlar kapsamında Milli Savunma, Aile ve Sosyal Hizmetler, Kültür ve Turizm ile Milli Eğitim bakanlıklarında önemli kadro değişikliklerine gidildi.

Milli Savunma Bakanlığında Personel Genel Müdür Yardımcısı Sadık Erbay ve Tedarik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Külüş görevlerinden ayrıldı. Bu pozisyonlara sırasıyla Muhammet Samet Bulat ve İlyas Aktiken atandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında ise Adıyaman ve Giresun il müdürleri görevden alınırken; Amasya, Giresun, Mardin, Şanlıurfa ve Yozgat illerine yeni müdür atamaları gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Türkay Dalan'ın yerine Ferit Meftun Harmankaya getirildi. Eğitim camiasında da değişim yaşandı; Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Öncü'nün yerine Cemal Turan görevlendirildi. Bu idari tasarruflar, kamu kurumlarındaki yönetim yapısını yeniden şekillendirmeyi hedefliyor. Kararların yayımlanmasıyla birlikte yeni isimler resmi olarak görevlerine başlamış oldu.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

2kaynak · 6 olgu

2 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yeni atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.Kaynak 2
  2. Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcılığına Muhammet Samet Bulat getirildi.Kaynak 2
  3. Milli Savunma Bakanlığı Tedarik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı görevine İlyas Aktiken atandı.Kaynak 2
  4. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde beş farklı il müdürlüğüne yeni isimler görevlendirildi.Kaynak 2
  5. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü görevine Ferit Meftun Harmankaya atandı.Kaynak 2
  6. Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Öncü görevden alınarak yerine Cemal Turan getirildi.Kaynak 2

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Anadolu AjansıHaber ajansı · 11.07.2026 00:39

    Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

    Kaynağı aç ↗
  2. 2
    TRT HaberHaber kaynağı · 11.07.2026 00:40

    Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler