# Milli denizaltılar HY-100 çeliğiyle derinleşecek

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/77428/milli-denizaltilar-hy-100-celigiyle-derinlesecek
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-10-01T11:18:57+03:00
- Modified: 2026-10-01T13:39:06+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Milli denizaltılar HY-100 çeliğiyle derinleşecek, https://habersitesi.org/haber/77428/milli-denizaltilar-hy-100-celigiyle-derinlesecek

## Summary

Milli Denizaltı Projesi için geliştirilen özel çelik, denizaltıların operasyonel derinliğini artıracak. OYAK tarafından üretilen HY-100 çeliği, yüksek dayanıklılığı ile dikkat çekiyor.

## Verified facts

- Milli Denizaltı Projesi kapsamında HY-100 çeliği üretildi.
- HY-100 çeliği denizaltıların daha derin sulara inmesine olanak tanıyor.
- Açıklama OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş tarafından yapıldı.

## Article

Milli Denizaltı Projesi (MİLDEN) kapsamında yürütülen çalışmalar, yerli savunma sanayii için kritik bir aşamaya ulaştı. OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş, proje için özel olarak geliştirilen HY-100 çeliğinin üretiminin tamamlandığını duyurdu.Yüksek dayanıklılık özelliklerine sahip bu özel alaşım, Türk denizaltılarının daha önce ulaşamadığı derinliklere inebilmesine imkan tanıyacak. Söz konusu teknolojik gelişmenin, denizaltıların operasyonel kapasitesini ve savunma gücünü önemli ölçüde artırması hedefleniyor.

## Sources

- [Anadolu Ajansı — MİLDEN projesi için üretilen HY-100 çeliğiyle milli denizaltılar istedikleri derinliğe inebilecek](https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/milden-projesi-icin-uretilen-hy-100-celigiyle-milli-denizaltilar-istedikleri-derinlige-inebilecek/4074590)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
