# Halfeti'de Tapu İptali ve Tescil Davası İçin İlan

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/7741/halfeti-de-tapu-iptali-ve-tescil-davasi-icin-ilan
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-07-11T03:00:04+03:00
- Modified: 2026-07-11T03:00:04+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Halfeti'de Tapu İptali ve Tescil Davası İçin İlan, https://habersitesi.org/haber/7741/halfeti-de-tapu-iptali-ve-tescil-davasi-icin-ilan

## Summary

Halfeti 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Balaban Mahallesi'ndeki tapulama harici bir taşınmaz için açılan dava kapsamında hak sahiplerine çağrıda bulundu. İlgililerin üç ay içerisinde mahkemeye başvurmaları istendi.

## Verified facts

- Halfeti 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Balaban Mahallesi'ndeki bir taşınmaz için tapu iptali ve tescil davası yürütmektedir.
- Dava konusu taşınmaz N40-A-21-C-3-D pafta numarasında yer almaktadır.
- Taşınmaz üzerinde hak iddia edenlerin üç ay içinde mahkemeye başvurmaları gerekmektedir.

## Article

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde bulunan Balaban Mahallesi'ndeki bir taşınmazla ilgili hukuki süreç başlatıldı. Halfeti 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından yürütülen 2026/120 esas numaralı dosyada, tapu iptali ve tescil talebiyle imar ihyaya dayalı bir dava görülüyor.Mahkeme, N40-A-21-C-3-D pafta numarasında kayıtlı olan ve tapulama harici bırakılan söz konusu taşınmaz üzerinde hak iddia eden veya itirazı bulunan kişilerin sürece dahil olmasını bekliyor. İlgili tarafların, son ilan tarihinden itibaren üç ay içerisinde gerekli belgelerle birlikte mahkemeye müracaat etmeleri gerekiyor. Davalı taraflar arasında Halfeti Belediye Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı Halfeti Malmüdürlüğü ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yer alıyor.

## Sources

- [CNN Türk — HALFETİ 2. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ](https://www.cnnturk.com/resmi-ilanlar/halfeti-2-asliye-hukuk-mahkemesi-hakimligi-3441149)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
