Halfeti'de Tapu İptali ve Tescil Davası İçin İlan

Halfeti 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Balaban Mahallesi'ndeki tapulama harici bir taşınmaz için açılan dava kapsamında hak sahiplerine çağrıda bulundu. İlgililerin üç ay içerisinde mahkemeye başvurmaları istendi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Halfeti'de Tapu İptali ve Tescil Davası İçin İlan
Temsili görsel · Maximilianovich / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Asliye Hukuk Mahkemesi, Balaban Mahallesi'ndeki tapulama harici bir taşınmaz için açılan dava kapsamında hak sahiplerine çağrıda bulundu.
  • İlgililerin üç ay içerisinde mahkemeye başvurmaları istendi.
  • Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde bulunan Balaban Mahallesi'ndeki bir taşınmazla ilgili hukuki süreç başlatıldı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Halfeti 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Balaban Mahallesi'ndeki tapulama harici bir taşınmaz için açılan dava kapsamında hak sahiplerine çağrıda bulundu. İlgililerin üç ay içerisinde mahkemeye başvurmaları istendi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 11.07.2026 03:00
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde bulunan Balaban Mahallesi'ndeki bir taşınmazla ilgili hukuki süreç başlatıldı. Halfeti 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından yürütülen 2026/120 esas numaralı dosyada, tapu iptali ve tescil talebiyle imar ihyaya dayalı bir dava görülüyor.

Mahkeme, N40-A-21-C-3-D pafta numarasında kayıtlı olan ve tapulama harici bırakılan söz konusu taşınmaz üzerinde hak iddia eden veya itirazı bulunan kişilerin sürece dahil olmasını bekliyor. İlgili tarafların, son ilan tarihinden itibaren üç ay içerisinde gerekli belgelerle birlikte mahkemeye müracaat etmeleri gerekiyor. Davalı taraflar arasında Halfeti Belediye Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı Halfeti Malmüdürlüğü ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yer alıyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 3 olgu

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Halfeti 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Balaban Mahallesi'ndeki bir taşınmaz için tapu iptali ve tescil davası yürütmektedir.Kaynak 1
  2. Dava konusu taşınmaz N40-A-21-C-3-D pafta numarasında yer almaktadır.Kaynak 1
  3. Taşınmaz üzerinde hak iddia edenlerin üç ay içinde mahkemeye başvurmaları gerekmektedir.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    CNN TürkHaber kaynağı · 11.07.2026 03:00

    HALFETİ 2. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler