Türkiye'de sismik hareketlilik yakından takip edilmeye devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan güncel verilere göre, 30 Haziran Salı günü Afyonkarahisar'da bir sarsıntı yaşandı.
Depremin Merkez Üssü Pınarkaya
AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı, merkez üssü Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine bağlı Pınarkaya bölgesi olan depremin saat 10:19'da meydana geldiğini duyurdu. Yapılan teknik incelemeler sonucunda depremin büyüklüğü 1.6 olarak ölçüldü.
Sarsıntının yerin 5.8 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi. Bölgedeki vatandaşlar tarafından hissedilen veya kayıtlara geçen bu küçük ölçekli sarsıntı, herhangi bir olumsuz duruma yol açmadı. Türkiye genelinde meydana gelen diğer sarsıntılar ise AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin resmi internet siteleri üzerinden anlık olarak takip edilebiliyor.
Özellikle 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölge halkının sismik hareketliliğe karşı hassasiyeti sürerken, yetkililer resmi kaynaklar dışındaki bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini hatırlatıyor. Kandilli Rasathanesi ve AFAD, depremlerin büyüklüğü, derinliği ve merkez üssü gibi verileri kamuoyuyla düzenli olarak paylaşmaya devam ediyor. Vatandaşlar, yaşadıkları bölgelerdeki sarsıntıları bu kurumların sunduğu sorgulama ekranları üzerinden detaylı bir şekilde inceleyebiliyor.