Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni işlem gününe yüzde 0,61 oranında bir değer kaybıyla 12.516,00 puan seviyesinden giriş yaptı. Endeks, bir önceki günü yüzde 2,38'lik düşüşle 12.592,76 puandan tamamlamıştı. Açılışla birlikte bankacılık endeksi yüzde 0,07 oranında sınırlı bir yükseliş sergilerken, holding endeksi yüzde 1,17 değer kaybetti. Sektörel bazda en dikkat çekici düşüş yüzde 8,14 ile finansal kiralama ve faktoring alanında yaşanırken, menkul kıymet yatırım ortaklığı endeksi yüzde 1,29 artışla günün en çok kazandıranı oldu.
Küresel piyasalarda baskı sürüyor
Dünya genelindeki piyasalarda petrol fiyatlarının tırmanışı ve tahvil piyasalarındaki satış eğilimi negatif bir atmosfer yaratıyor. Yurt içinde ise yatırımcıların odağında fon soruşturmasına yönelik gelişmeler yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı değerlendirmede, yaşanan durumun fon piyasasının sadece belirli bir kısmını etkilediğini ve finansal sistemin genelinde bir risk bulunmadığını vurguladı. Erdoğan, bugün ekonomi yönetimi ve ilgili kurum temsilcileriyle bir araya geleceğini duyurdu.
Ekonomik veriler ve teknik seviyeler
Piyasa analistleri, bugün yurt içinde ekonomik güven endeksinin açıklanacağını hatırlatırken, yurt dışında Avro Bölgesi'ndeki güven endeksleri ile ABD'den gelecek JOLTS açık iş sayısı verilerinin takip edileceğini belirtti. Teknik analizlere göre BIST 100 endeksi için 12.400 ve 12.300 puan seviyeleri destek noktaları olarak öne çıkıyor. Olası yükselişlerde ise 12.600 ve 12.700 puan seviyeleri direnç olarak izlenecek.