Yerel Haberler Kemaliye'de Geleneksel Oricik Üretimi Başladı
Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde asırlık bir lezzet olan oriciğin yapımına başlandı. Kurutulmuş meyveler ve cevizle hazırlanan ürünler geleneksel yöntemlerle üretiliyor.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde asırlık bir lezzet olan oriciğin yapımına başlandı.
- Kurutulmuş meyveler ve cevizle hazırlanan ürünler geleneksel yöntemlerle üretiliyor.
- Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde, bölgenin köklü geleneklerinden biri olan oricik üretimi için hazırlıklar tamamlandı.
Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde, bölgenin köklü geleneklerinden biri olan oricik üretimi için hazırlıklar tamamlandı. Asırlardır uygulanan yöntemlerle sürdürülen üretim sürecinde, yöreye özgü kurutulmuş dut, üzüm ve ceviz gibi doğal malzemeler kullanılıyor.
Kazanların kurulmasıyla başlayan üretim dönemi, yerel halkın geleneksel lezzetleri koruma çabasını yansıtıyor. Özenle hazırlanan bu özel ürünler, bölgenin kültürel mirasının bir parçası olarak her yıl olduğu gibi bu dönemde de sofralardaki yerini almaya hazırlanıyor.