# İstanbul'un havalimanları yılın ilk yarısında 63 milyondan fazla yolcu ağırladı

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/7546/istanbul-un-havalimanlari-yilin-ilk-yarisinda-63-milyondan-fazla-yolcu-agirladi
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-07-10T15:36:51+03:00
- Modified: 2026-07-10T17:57:15+03:00
- Category: Ekonomi
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, İstanbul'un havalimanları yılın ilk yarısında 63 milyondan fazla yolcu ağırladı, https://habersitesi.org/haber/7546/istanbul-un-havalimanlari-yilin-ilk-yarisinda-63-milyondan-fazla-yolcu-agirladi

## Summary

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2026 yılının ilk altı ayına ilişkin havayolu verilerini paylaştı. İstanbul'daki iki ana havalimanı, bu dönemde 78 ilin nüfusundan daha fazla yolcuya hizmet verdi.

## Verified facts

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2026'nın ilk altı ayında Türkiye genelinde 111 milyon 960 bin 564 yolcunun havayoluyla seyahat ettiğini açıkladı.
- İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı, 2026 yılının ilk yarısında toplam 63 milyon 447 bin 607 yolcuya hizmet verdi.
- Türkiye genelinde toplam yolcu trafiği, 2025 yılının aynı dönemine göre yüzde 2,6 oranında artış gösterdi.
- İstanbul Havalimanı'nda yılın ilk altı ayında 39 milyon 922 bin 113 yolcu trafiği gerçekleşti.
- Sabiha Gökçen Havalimanı'nda aynı dönemde toplam 23 milyon 525 bin 494 yolcu ağırlandı.

## Article

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü verileri ışığında 2026 yılının ilk altı ayına ait havayolu istatistiklerini açıkladı. Bakan Uraloğlu'nun paylaştığı verilere göre, Türkiye genelindeki havalimanlarında yılın ilk yarısında toplam 111 milyon 960 bin 564 yolcu seyahat etti. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla toplam yolcu trafiğinde yüzde 2,6'lık bir artışa işaret ediyor.İstanbul Havalimanları Rekor Kırdıİstanbul'un iki büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı, yılın ilk yarısında toplam 63 milyon 447 bin 607 yolcuya ev sahipliği yaptı. Bakan Uraloğlu, bu iki merkezin ağırladığı yolcu sayısının Türkiye'deki 78 ilin nüfusundan daha fazla olduğunu vurguladı.Verilere göre, İstanbul Havalimanı'nda yılın ilk altı ayında 39 milyon 922 bin 113 yolcu trafiği kaydedilirken, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bu sayı 23 milyon 525 bin 494 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ise 12 bin 865 uçak trafiği yaşandı.Turizm Merkezlerinde HareketlilikTurizm merkezlerindeki havalimanları da yılın ilk yarısında yoğun bir dönem geçirdi. İzmir Adnan Menderes, Antalya, Muğla Dalaman, Milas-Bodrum ve Gazipaşa Alanya havalimanlarının toplamında 23 milyon 358 bin 57 yolcuya hizmet verildi. Özellikle Antalya Havalimanı, 13 milyon 654 bin 494 yolcu ile turizm bölgeleri arasında öne çıktı.Haziran ayı verilerine bakıldığında ise Türkiye genelinde toplam 22 milyon 924 bin 169 yolcuya hizmet verildiği ve toplam uçak trafiğinin üst geçişlerle birlikte 221 bin 826'ya ulaştığı belirtildi. Bakan Uraloğlu, havayolu sektöründeki bu büyümenin hem iç hem de dış hatlarda istikrarlı bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

## Sources

- [Habertürk Ekonomi — İstanbul'un iki havalimanı 63,4 milyon yolcu ağırladı](https://www.haberturk.com/istanbul-un-iki-havalimani-63-4-milyon-yolcu-agirladi-3897621-ekonomi)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
