TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'Terörsüz Türkiye' yasası için mesaj

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda hazırlanan yasal düzenlemenin af niteliği taşımadığını ve kısa sürede tamamlanacağını açıkladı. Kurtulmuş ayrıca Norveç Parlamentosu Başkanı Masud Gharahkhani ile bir araya gelerek diplomatik temaslarda bulundu.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'Terörsüz Türkiye' yasası için mesaj
Temsili görsel · 12019 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda hazırlanan yasal düzenlemenin af niteliği taşımadığını ve kısa sürede tamamlanacağını açıkladı.
  • Kurtulmuş ayrıca Norveç Parlamentosu Başkanı Masud Gharahkhani ile bir araya gelerek diplomatik temaslarda bulundu.
  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin terör sorununu tamamen geride bırakması hedefiyle yürütülen çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda hazırlanan yasal düzenlemenin af niteliği taşımadığını ve kısa sürede tamamlanacağını açıkladı. Kurtulmuş ayrıca Norveç Parlamentosu Başkanı Masud Gharahkhani ile bir araya gelerek diplomatik temaslarda bulundu.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 06.07.2026 03:38
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin terör sorununu tamamen geride bırakması hedefiyle yürütülen çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, hazırlık aşamasında olan yasal düzenlemenin, terör örgütü mensuplarının silah bırakmasını ve örgütün kendisini feshetmesini teşvik eden geçici bir mekanizma olduğunu belirtti.

Yasa af niteliği taşımıyor

Düzenlemenin bir af olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, sürecin şehit ve gazi ailelerini rencide etmeyecek bir hassasiyetle yürütüldüğünü ifade etti. TBMM'nin ortak iradesiyle çıkarılması hedeflenen yasanın, terörün tamamen sona erdirilmesi için tarihi bir adım olduğunu belirten Kurtulmuş, çalışmaların savsaklanmadan ve detaylar ihmal edilmeden tamamlanması gerektiğini söyledi.

Norveç ile diplomatik temaslar

Kurtulmuş, bu açıklamaları Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Norveç Parlamentosu Başkanı Masud Gharahkhani ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptı. İki meclis başkanı, NATO müttefikliği ve bölgesel güvenlik konularını ele alırken, Türkiye'nin diplomasi merkezli çözüm arayışlarına dikkat çekildi. Kurtulmuş, Norveç'in Filistin Devleti'ni resmen tanımasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, iki ülke arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

Görüşmelerde ayrıca ABD ile İran arasındaki müzakere sürecine de değinildi. Kurtulmuş, bölgedeki barış çabalarının İsrail'in provokasyonlarına karşı korunması gerektiğini belirterek, uluslararası camiayı dikkatli olmaya çağırdı. Ziyaret kapsamında iki başkan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM alanına karanfil bıraktı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye hedefi kapsamında yasal hazırlıkların kısa sürede tamamlanarak Meclis'e sunulacağını belirtti.Kaynak 1
  2. Kurtulmuş, planlanan yasal düzenlemenin bir af niteliği taşımadığını ve şehit ailelerini rencide etmeyecek şekilde hazırlandığını vurguladı.Kaynak 1
  3. Hazırlanacak yasanın terör örgütü mensuplarının silah bırakmasını ve örgütün kendisini feshetmesini amaçlayan geçici bir düzenleme olduğu ifade edildi.Kaynak 1
  4. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Norveç Parlamentosu Başkanı Masud Gharahkhani ile Ankara'da bir araya gelerek ikili ilişkileri görüştü.Kaynak 1
  5. Kurtulmuş, Norveç'in Filistin Devleti'ni resmen tanımasını takdirle karşıladıklarını dile getirdi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah GündemHaber kaynağı · 30.06.2026 13:48

    Son dakika | Terörsüz Türkiye yasası nasıl hazırlanacak? TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan dikkat çeken mesaj

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler