Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sonbahar mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte yurdun büyük bölümünde görülecek kuvvetli sağanak yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgeleri başta olmak üzere birçok kentte yerel gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.
İstanbul ve Ankara için kritik uyarılar
İstanbul'da bugün başlayan ve beş gün boyunca sürmesi beklenen yağışların, özellikle Avrupa Yakası ve Boğaz çevresinde etkisini artıracağı tahmin ediliyor. AKOM, sıcaklıkların hafta ortasına kadar 15 derece civarına gerileyeceğini belirterek vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaya çağırdı. Başkent Ankara'da ise Valilik, metrekareye 50 kilograma kadar yağış düşebileceği uyarısında bulunarak ani sel ve su baskını riskine karşı tedbir alınmasını istedi.
Sarı kodlu iller ve rüzgar uyarısı
Meteoroloji, bugün ve yarın için toplamda onlarca ilde sarı kodlu alarm verdi. Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir ve Kocaeli gibi iller riskli bölgeler arasında yer alıyor. Ayrıca Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden saatte 40 ila 60 kilometre hızla kuvvetli esmesi bekleniyor. Uzmanlar, ulaşımda aksamalar, yıldırım düşmesi ve kuvvetli rüzgarın neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların hazırlıklı olması gerektiğini vurguluyor.
Hava sıcaklıklarının Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde 3 ila 5 derece arasında düşeceği tahmin edilirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yetkililer, özellikle kuvvetli yağış beklenen Güney Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun batı kesimlerinde yaşayanların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı.