Bilecik'in Gölpazarı ilçesine bağlı Kurşunlu Köyü'nde sabah saat 07.00 sularında iki katlı bir evde yangın meydana geldi. Bacada biriken kurumların tutuşmasıyla başlayan alevler, kısa sürede tüm binayı etkisi altına aldı. Evde bulunan Mehmet Erdönmez ve kızı Fazilet Erdönmez, yatalak durumdaki Hamdiye Erdönmez'i kucaklarına alarak güvenli bir şekilde dışarı çıkarmayı başardı.
Ancak yaşlı kadının ilaçlarını ve kişisel eşyalarını almak amacıyla eve geri dönen baba ve kızı, içerideki yoğun duman nedeniyle mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü. Ekiplerin yaptığı incelemede, baba ve kızının cansız bedenlerine ulaşıldı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri, gerekli incelemelerin ardından Gölpazarı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Kurşunlu Köyü Muhtarı Fahrettin Doğruk, yangının bacadaki kurumların eşyaların üzerine dökülmesiyle başladığını belirtti. Yangından sağ kurtarılan Hamdiye Erdönmez tedavi altına alınırken, jandarma ekipleri olayla ilgili detaylı bir tahkikat başlattı.