Ekonomi Fon soruşturmasında geniş kapsamlı mal varlığı dondurma kararı
İstanbul merkezli yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturmasında çok sayıda kişi ve şirketin mal varlığına tedbir konuldu. Şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- İstanbul merkezli yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturmasında çok sayıda kişi ve şirketin mal varlığına tedbir konuldu.
- Şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.
- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve nitelikli dolandırıcılık iddiaları mercek altına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve nitelikli dolandırıcılık iddiaları mercek altına alındı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yürütülen işlemler neticesinde 46 şirket, 18 fon ve 42 kişinin mal varlığının dondurulduğunu duyurdu.
Adli kontrol tedbirleri uygulandı
Soruşturma süreci dahilinde 37 şüpheli hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi. Savcılık makamı, 1 Temmuz ile 16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen para transferlerini detaylı bir şekilde incelemeye devam ediyor. Hukuki süreç, ilgili kurumların koordineli çalışmalarıyla titizlikle sürdürülüyor.