# Türkiye ve Kırgızistan Arasında Orta Koridor İş Birliği

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/73701/turkiye-ve-kirgizistan-arasinda-orta-koridor-is-birligi
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-09-26T11:02:47+03:00
- Modified: 2026-09-26T15:15:06+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Türkiye ve Kırgızistan Arasında Orta Koridor İş Birliği, https://habersitesi.org/haber/73701/turkiye-ve-kirgizistan-arasinda-orta-koridor-is-birligi

## Summary

Orta Koridor'un gelişimi Türkiye ve Kırgızistan arasındaki ticari ilişkileri güçlendiriyor. İki ülke Orta Asya pazarlarında stratejik ortak olarak konumlanıyor.

## Verified facts

- DEİK Türkiye-Kırgızistan İş Konseyi Başkanı Emre Yıldız, Orta Koridor'un ekonomik ilişkiler için yeni fırsatlar sunduğunu belirtti.
- Yıldız, Türkiye ve Kırgızistan'ın Orta Asya pazarlarına açılan stratejik ortaklar olduğunu ifade etti.

## Article

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kırgızistan İş Konseyi Başkanı Emre Yıldız, Orta Koridor'un sunduğu imkanlara dikkat çekti. Ulaşım ağlarının güçlenmesiyle birlikte iki ülkenin ekonomik potansiyelinin arttığını vurgulayan Yıldız, bu gelişmenin ticari ilişkiler için yeni fırsatlar doğurduğunu belirtti.Yıldız, Türkiye ve Kırgızistan'ın Orta Asya'nın geniş pazarlarına erişim noktasında stratejik birer iş ortağı olduğunu ifade etti. Bu iş birliğinin bölgedeki ekonomik entegrasyonu hızlandırması bekleniyor.

## Sources

- [Anadolu Ajansı — Orta Koridor Türkiye-Kırgızistan ekonomik ilişkilerine yeni fırsatlar sunuyor](https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/orta-koridor-turkiye-kirgizistan-ekonomik-iliskilerine-yeni-firsatlar-sunuyor/4069920)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
