Gündem KAAN'ın motorları için ABD'deki onay süreci tamamlandı
Türkiye'nin milli muharip uçağı KAAN'da kullanılacak F110 motorlarının satışı için ABD Kongresi'ndeki inceleme süresi doldu. Satışın engellenmesine yönelik bir karar çıkmaması üzerine süreç devam ediyor.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Türkiye'nin milli muharip uçağı KAAN'da kullanılacak F110 motorlarının satışı için ABD Kongresi'ndeki inceleme süresi doldu.
- Satışın engellenmesine yönelik bir karar çıkmaması üzerine süreç devam ediyor.
- Türkiye'nin yerli imkanlarla geliştirdiği milli muharip uçak KAAN projesinde önemli bir aşama daha geride kaldı.
Türkiye'nin yerli imkanlarla geliştirdiği milli muharip uçak KAAN projesinde önemli bir aşama daha geride kaldı. Uçakta kullanılması planlanan F110 jet motorlarının Türkiye'ye satışına ilişkin ABD yönetimi tarafından Kongre'ye yapılan bildirim süreci sona erdi.
İnceleme dönemi boyunca satışın durdurulmasına veya engellenmesine yönelik herhangi bir karar alınmadı. Bu gelişmeyle birlikte motorların tedarikine yönelik satış süreci resmi olarak devam edecek.