Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, afetlere karşı müdahale kapasitesini artırmak amacıyla filosunu genişletti. Dünya Bankası'ndan sağlanan 14 milyon avroluk krediyle temin edilen 24 yeni araç, düzenlenen törenle hizmete alındı. Antalya'nın ormanlık alan yoğunluğu ve yüksek afet riski taşıması nedeniyle bu yatırımın kritik bir öneme sahip olduğu vurgulandı.
Tanıtım töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, kentin afet risklerine karşı teçhizat ve personel gücünü sürekli güncellediklerini ifade etti. Özdemir, yeni araçların henüz tescil işlemleri tamamlanmadan Aksu'daki orman yangınlarına müdahalede aktif olarak kullanıldığını belirtti.
Belediyenin genişleme planları bununla sınırlı kalmıyor. Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası'ndan alınacak 23 milyon avroluk yeni bir krediyle 34 aracın daha filoya dahil edilmesi planlanıyor. Bu yatırımların tamamlanmasıyla birlikte, yıl sonu itibarıyla Antalya itfaiyesinin toplam araç sayısının 226'ya ulaşması hedefleniyor. Yetkililer, teknik donanımı güçlendirilen filonun olası acil durumlara karşı daha etkin bir müdahale kapasitesi sunacağını belirtti.