# Amedspor Başkanı Nahit Eren'den Açıklama: "Amedspor Ayrıcalık İstemiyor"

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/70717/amedspor-baskani-nahit-eren-den-aciklama-amedspor-ayricalik-istemiyor
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-09-22T16:24:28+03:00
- Modified: 2026-09-22T17:45:20+03:00
- Category: Spor
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Amedspor Başkanı Nahit Eren'den Açıklama: "Amedspor Ayrıcalık İstemiyor", https://habersitesi.org/haber/70717/amedspor-baskani-nahit-eren-den-aciklama-amedspor-ayricalik-istemiyor

## Summary

Amedspor Kulüp Başkanı Nahit Eren, takımın Süper Lig'e yükselmesiyle ilgili yaşanan tartışmalara ve stat sorunlarına değindi. Eren, Amedspor'un ayrıcalık değil, adil bir yönetim istediğini vurguladı.

## Verified facts

- Amedspor, Beşiktaş'ı 3-2 yenerek milli araya lider girdi.
- Kulüp Başkanı Nahit Eren, Amedspor'un sürekli gündeme getirildiğini belirtti.
- Eren, kulübün Süper Lig'e hazır hale gelmesi için kentteki tüm bileşenlerle yoğun çaba gösterildiğini söyledi.
- Amedspor'un mütevazı bir bütçeyle kadro oluşturmaya çalıştığı ifade edildi.
- Başkan Eren, taraftarların stat konusundaki sıkıntılarını ve giriş sorunlarını dile getirdi.
- Amedspor'un milyonlarca insanın umut bağladığı bir kulüp olduğunu vurguladı.
- Başakşehir maçı için 100 binin üzerinde kişi bilet almak için Passolig sistemine giriş yaptı.
- Passolig, bu talebi sistemin kuruluş tarihinden bu yana görülen en yoğun ilgi olarak kaydetti.
- 30 bin kişilik stat kapasitesinin bu talebi karşılama şansı olmadığı belirtildi.
- Stat içinde daha fazla taraftarın yer alması için kamu kurumlarıyla görüşmeler yapıldığı aktarıldı.
- Bu maçta satılan toplam bilet sayısı 11 bin 124, Amedspor taraftarlarına satılan ise 9 bin 864 oldu.
- Statta kapılara ve malzemelere zarar veren grupların olduğu ve yeterli tedbir alınmadığı ifade edildi.

## Article

Amedspor Başkanı Nahit Eren'den Önemli Açıklamalar Trendyol Süper Lig'de namağlup liderliğini sürdüren Amed Sportif Faaliyetler'in Kulüp Başkanı Nahit Eren, takımın gündeme getiriliş biçimi ve karşılaştıkları sorunlar hakkında basın toplantısı düzenledi. Genç bir kulüp olduklarını ve Süper Lig'e ilk kez çıktıklarını belirten Eren, kısa sürede takımı lige hazır hale getirmek için yoğun çaba harcadıklarını ifade etti. Ancak, kulübün her gün eleştirilmek üzere konu üretilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Başkan Eren, mütevazı bir bütçeyle kadro oluşturmaya çalıştıklarını ancak Süper Lig standartlarında futbolcu transfer etmenin zorluklarına değindi. Transfer sürecinde bütçe kısıtlamaları ve futbolcuların kulüpte oynamak istemesi gibi faktörleri göz ardı etmemek gerektiğini söyledi. Ayrıca, bazı resmi kurumlarla henüz Süper Lig'e tam olarak hazır olmadıklarını da kabul etti. Taraftar ve Stat Sorunları Gündemde Nahit Eren, özellikle taraftarların stat konusundaki sıkıntılarına ve stada girişlerle ilgili yaşanan sorunlara dikkat çekti. Kamuoyuna seslenen Eren, Amedspor'un lige renk katacağını ve taraftarların da stat kültürüyle bu lige güzellik katacağını belirtti. Kulübün milyonlarca insanın umut bağladığı önemli bir spor kulübü olduğunu ve bu nedenle kenti, toplumu ve coğrafyayı en iyi şekilde temsil etme yükümlülüğü taşıdıklarını vurguladı. Bu güzel ortamı bozmaya yönelik her türlü kişi, kurum ve gruplara karşı duruşlarını koruyacaklarını ifade etti. Başakşehir maçı öncesinde bilet satışlarında inanılmaz bir talep olduğunu belirten Eren, 100 binin üzerinde kişinin Passolig sistemine giriş yaptığını ve bunun sistemin kuruluşundan bu yana görülen en yoğun ilgi olduğunu söyledi. Ancak, 30 bin kişilik stat kapasitesinin bu talebi karşılama şansının olmadığını ve bu durumun kulübün çözebileceği bir konu olmadığını ifade etti. Stat içinde daha fazla taraftarın yer alması için ilgili kamu kurumlarıyla görüşmeler yapıldığını ancak satılabilen bilet sayısının sınırlı kaldığını belirtti. Stat Güvenliği ve Fair Play Vurgusu Eren, maç sırasında bazı grupların stat kapılarına ve malzemelerine zarar verdiğini ve yeterli tedbirlerin alınmadığını dile getirdi. Amedspor kültüründe şiddet, yabancı madde atma, hakaret veya cinsiyetçi söylem gibi eylemlerin yer almadığını kesin bir dille ifade etti. Bu tür davranışlarda bulunanların kulübe zarar verme niyetiyle hareket ettiklerine inandığını söyledi ve taraftarlardan bu tür kişilere karşı duyarlı olmalarını istedi. Hakemlerle ilgili daha önce konuşmadıklarını ancak bu maç sonrası açıklama yapma ihtiyacı hissettiklerini belirten Eren, Amedspor'un ayrıcalık istemediğini, herkese eşit mesafede, adil ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla maçların yönetilmesini talep etti. Teknik direktöre gösterilen kırmızı kartın hakemin niyetini gösterdiğini iddia eden Eren, hakları yenildiğinde asla susmayacaklarını sözlerine ekledi.

## Sources

- [Habertürk Spor — "Amedspor bir ayrıcalık istemiyor"](https://www.haberturk.com/spor/nahit-eren-amedspor-bir-ayricalik-istemiyor-3914308)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
