\n\n

İran'dan Birleşmiş Milletler'e barış eleştirisi

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, BM'nin uluslararası barışı korumada başarısız olduğunu belirtti. Arakçi, kurumun güvenilirliğini yeniden kazanması gerektiğini ifade etti.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Dünya
Temsili görsel: İran'dan Birleşmiş Milletler'e barış eleştirisi
Temsili görsel · WiR_Pixs / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, BM'nin uluslararası barışı korumada başarısız olduğunu belirtti.
  • Arakçi, kurumun güvenilirliğini yeniden kazanması gerektiğini ifade etti.
  • İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Birleşmiş Milletler (BM) 81.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, BM'nin uluslararası barışı korumada başarısız olduğunu belirtti. Arakçi, kurumun güvenilirliğini yeniden kazanması gerektiğini ifade etti.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 22.09.2026 15:29
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu temasları kapsamında bulunduğu New York'ta uluslararası topluma yönelik açıklamalarda bulundu. Arakçi, BM'nin küresel barışı sağlama noktasında ciddi bir yetersizlik içinde olduğunu dile getirdi.

İranlı bakan, bazı ülkelerin uluslararası hukuku hiçe sayarak kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini belirtti. Özellikle bazı Avrupa ülkelerinin Filistin, Gazze ve Lübnan'da yaşanan olaylar karşısında sessiz kalmasını eleştiren Arakçi, bu durumun uluslararası adalete olan inancı zedelediğini vurguladı.

BM kürsüsünü İran'ın haklılığını savunmak için en önemli platform olarak nitelendiren Arakçi, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile birlikte çeşitli diplomatik görüşmeler gerçekleştireceklerini açıkladı. Arakçi, BM'nin kaybettiği güveni yeniden kazanması için somut adımlar atılması gerektiğini belirterek, kurumun mevcut işleyişinin sorgulanması gerektiğinin altını çizdi. İran yönetimi, ABD ve İsrail'in bölgedeki politikalarına karşı uluslararası arenada daha aktif bir duruş sergilemeyi hedefliyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, BM 81. Genel Kurulu için New York'ta temaslarda bulunuyor.Kaynak 1
  2. Arakçi, Birleşmiş Milletler'in uluslararası barışı sağlama konusunda yetersiz kaldığını savundu.Kaynak 1
  3. İranlı bakan, bazı Avrupa ülkelerini Filistin ve Lübnan'daki olaylar karşısında sessiz kalmakla eleştirdi.Kaynak 1
  4. Arakçi, BM'ye duyulan güvenin yeniden tesis edilmesi gerektiğini vurguladı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah DünyaHaber kaynağı · 22.09.2026 12:10

    İran’dan BM’ye sert eleştiri: Uluslararası barışın sağlanmasında yetersiz

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.