Gündem Afetlerde Psikososyal Destek Çalışmaları Sürüyor
Bakanlık, 2013 yılından bu yana afet bölgelerinde milyonlarca vatandaşa psikososyal destek sağladı. Uzman ekipler, 2024 yılının ilk dokuz ayında da çalışmalarına hız kesmeden devam etti.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Bakanlık, 2013 yılından bu yana afet bölgelerinde milyonlarca vatandaşa psikososyal destek sağladı.
- Uzman ekipler, 2024 yılının ilk dokuz ayında da çalışmalarına hız kesmeden devam etti.
- Bakanlık tarafından yürütülen psikososyal destek hizmetleri, afet ve acil durum süreçlerinde vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.
Bakanlık tarafından yürütülen psikososyal destek hizmetleri, afet ve acil durum süreçlerinde vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. 2013 yılından bu yana toplam 329 farklı olayda aktif rol alan ekipler, bu süreçte 6 milyondan fazla kişiye ulaştı.
Uzman Kadroyla Kesintisiz Hizmet
2024 yılının ocak ve eylül ayları arasında 45 ayrı afet olayına müdahale eden ekipler, 26 binden fazla kişiye psikososyal destek sağladı. Sosyal çalışmacı, psikolog, psikolojik danışman, çocuk gelişimcisi ve sosyologlardan oluşan profesyonel kadrolar, afetzedelerin yaşadığı zorlu süreçleri atlatmalarına yardımcı olmak için sahada görev yapıyor.