# MASAK'tan Hedef Yatırım Bankası'na 2 Milyar TL'lik İşlem Engeli

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/70211/masak-tan-hedef-yatirim-bankasi-na-2-milyar-tl-lik-islem-engeli
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-09-21T23:17:46+03:00
- Modified: 2026-09-22T00:32:13+03:00
- Category: Yaşam
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, MASAK'tan Hedef Yatırım Bankası'na 2 Milyar TL'lik İşlem Engeli, https://habersitesi.org/haber/70211/masak-tan-hedef-yatirim-bankasi-na-2-milyar-tl-lik-islem-engeli

## Summary

Hedef Yatırım Bankası'nın gerçekleştirmek istediği 2 milyar TL'lik transfer, BDDK incelemesi sonrası MASAK tarafından durduruldu. İşlem için gösterilen karşılığın henüz hesaba geçmediği belirlendi.

## Verified facts

- Hedef Yatırım Bankası, İsviçre merkezli Swissquote'a 2 milyar TL transfer etmek istedi.
- BDDK incelemesinde 40,9 milyon dolarlık karşılığın henüz hesaba geçmediği tespit edildi.
- MASAK, swap olarak bildirilen 2 milyar TL'lik işlemi durdurma kararı aldı.

## Article

Hedef Yatırım Bankası tarafından İsviçre merkezli Swissquote kuruluşuna gönderilmek istenen 2 milyar TL tutarındaki işlem, denetim kurumlarının radarına takıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan incelemelerde, söz konusu transfer için karşılık olarak gösterilen 40,9 milyon doların henüz hesaba ulaşmadığı anlaşıldı.Söz konusu tutarın ileri tarihli bir taahhüt niteliği taşıdığı tespit edilince, swap olarak bildirilen işlem MASAK tarafından durduruldu. Yetkililer, transferin gerçekleşmesi için gerekli olan finansal karşılığın mevcut olmadığını belirterek sürece müdahale etti.

## Sources

- [Sabah Yaşam — SON DAKİKA I BDDK'dan Hedef Yatırım'a inceleme: 2 milyar TL'lik işlemi MASAK durdurdu](https://www.sabah.com.tr/yasam/son-dakika-i-bddkdan-hedef-yatirima-inceleme-2-milyar-tllik-islemi-masak-durdurdu-7665407)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
