# Bölgesel aktörlerden ABD-İran gerilimi için arabuluculuk girişimi

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/7010/bolgesel-aktorlerden-abd-iran-gerilimi-icin-arabuluculuk-girisimi
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-07-10T10:07:15+03:00
- Modified: 2026-07-10T10:29:57+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Bölgesel aktörlerden ABD-İran gerilimi için arabuluculuk girişimi, https://habersitesi.org/haber/7010/bolgesel-aktorlerden-abd-iran-gerilimi-icin-arabuluculuk-girisimi

## Summary

ABD ve İran arasındaki artan gerilimi düşürmek amacıyla bölgesel ülkeler devreye girdi. Katar ve Pakistan, nükleer müzakereleri canlandırmak için diplomatik çaba gösteriyor.

## Verified facts

- ABD'nin İran'a yönelik saldırıları sonrası bölgede gerilim tırmandı.
- Katar ve Pakistan gibi bölgesel aktörler gerilimi düşürmek için arabuluculuk yapıyor.
- Arabulucular nükleer anlaşma müzakerelerini yeniden başlatmayı hedefliyor.

## Article

ABD'nin İran'a yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ardından bölgede yükselen tansiyonu düşürmek için diplomatik girişimler hız kazandı. Katar ve Pakistan'ın başını çektiği bölgesel arabulucular, taraflar arasındaki gerilimi azaltmak amacıyla yoğun bir çalışma yürütüyor.Arabuluculuk faaliyetlerinin temelinde, durma noktasına gelen nükleer anlaşma müzakerelerinin yeniden canlandırılması yer alıyor. Bölgesel aktörler, diplomatik kanalları kullanarak taraflar arasındaki krizi yatıştırmayı ve nükleer dosyayı tekrar masaya taşımayı hedefliyor.

## Sources

- [Anadolu Ajansı — Bölgesel arabulucuların, ABD ve İran arasındaki gerilimi azaltmak için çabaladığı iddiası](https://www.aa.com.tr/tr/dunya/bolgesel-arabulucularin-abd-ve-iran-arasindaki-gerilimi-azaltmak-icin-cabaladigi-iddiasi/3993858)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
