# New York'ta yoğun diplomasi trafiği ve piyasalarda hareketlilik

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/69700/new-york-ta-yogun-diplomasi-trafigi-ve-piyasalarda-hareketlilik
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-09-21T10:14:06+03:00
- Modified: 2026-09-21T12:22:48+03:00
- Category: Ekonomi
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, New York'ta yoğun diplomasi trafiği ve piyasalarda hareketlilik, https://habersitesi.org/haber/69700/new-york-ta-yogun-diplomasi-trafigi-ve-piyasalarda-hareketlilik

## Summary

New York'ta düzenlenen uluslararası temaslar küresel gündemi belirlerken, ekonomik verilerde de önemli değişiklikler yaşanıyor. ABD ve Çin heyetleri ticari konuları ele almak üzere bir araya geldi.

## Verified facts

- ABD ve Çin heyetleri, ekonomik ve ticari konuları görüşmek üzere New York'ta bir araya geldi.
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 81. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'a ulaştı.
- SPK, tasfiye edilen yatırım fonları için öngörülen süreyi 3 aydan 6 aya çıkardı.
- Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Başkanı Trump ile savaşın sona erdirilmesi konusunu görüştü.
- Brent petrolün varil fiyatı, diplomasi umutlarıyla haftaya yüzde 2,1 azalışla 101,7 dolardan başladı.

## Article

New York, kritik diplomatik görüşmelere ev sahipliği yapıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu'na katılmak üzere şehre ulaştı. Aynı zamanda ABD ve Çin heyetleri, ekonomik ve ticari ilişkileri değerlendirmek amacıyla bir araya geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ise ABD Başkanı Trump ile savaşın sona erdirilmesi gündemiyle bir görüşme gerçekleştirdi.Ekonomik düzenlemeler ve piyasa verileriFinans dünyasında da önemli gelişmeler kaydedildi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), tasfiye edilen yatırım fonları için tanınan süreyi 3 aydan 6 aya yükseltti. Küresel piyasalarda ise diplomasiye yönelik iyimser beklentilerle birlikte Brent petrolün varil fiyatı haftaya yüzde 2,1 düşüşle 101,7 dolardan başladı.

## Sources

- [Habertürk Ekonomi — Petrol geriledi, piyasalarda risk iştahı arttı](https://www.haberturk.com/ekonomi/kuresel-piyasalarda-diplomasi-umudu-3913931)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
