Trabzon'da Çağlayan Şelalesi İçin Turizm Hamlesi

Ortahisar Belediyesi, Çağlayan Şelalesi bölgesini turizme kazandırmak amacıyla kapsamlı bir projeyi hayata geçiriyor. Çalışmalar kapsamında bölgeye sosyal donatı alanları inşa edilecek.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yerel Haberler +Trabzon
Temsili görsel: Trabzon'da Çağlayan Şelalesi İçin Turizm Hamlesi
Temsili görsel · Julius_Silver / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Ortahisar Belediyesi, Çağlayan Şelalesi bölgesini turizme kazandırmak amacıyla kapsamlı bir projeyi hayata geçiriyor.
  • Çalışmalar kapsamında bölgeye sosyal donatı alanları inşa edilecek.
  • Trabzon'un Ortahisar ilçesinde turizm potansiyelini artırmak amacıyla Çağlayan Şelalesi projesi başlatıldı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Ortahisar Belediyesi, Çağlayan Şelalesi bölgesini turizme kazandırmak amacıyla kapsamlı bir projeyi hayata geçiriyor. Çalışmalar kapsamında bölgeye sosyal donatı alanları inşa edilecek.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 06.07.2026 01:54
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde turizm potansiyelini artırmak amacıyla Çağlayan Şelalesi projesi başlatıldı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın öncülüğünde yürütülen çalışmalar, bölgenin doğal güzelliklerini ziyaretçilerle buluşturmayı hedefliyor.

Altyapı çalışmaları hız kazandı

Projenin ilk aşamasında 600 metrelik bağlantı yolunun iz çalışmaları başarıyla tamamlandı. Şu an ekipler tarafından yolun kotlandırma işlemleri titizlikle sürdürülüyor. Başkan Kaya, zorlu arazi şartlarına rağmen sürecin planlanan takvime uygun şekilde ilerlediğini ifade etti.

Sosyal alanlar inşa edilecek

Bağlantı yolunun tamamlanmasının ardından bölgeye ahşap yürüyüş yolları, seyir terasları ve bir gölet kazandırılacak. Ayrıca ziyaretçilerin vakit geçirebileceği restoran ve piknik alanları da projenin önemli parçaları arasında yer alıyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Çağlayan Şelalesi projesini başlattıKaynak 1
  2. Proje kapsamında 600 metrelik bağlantı yolunun iz çalışmaları tamamlandıKaynak 1
  3. Bağlantı yolunun kotlandırma çalışmaları hâlâ sürüyorKaynak 1
  4. Yol tamamlandığında ahşap yürüyüş yolları, seyir terasları, gölet, restoran ve piknik alanları inşa edilecekKaynak 1
  5. Başkan Kaya, çalışmaların zor şartlara rağmen planlanan takvime göre ilerlediğini belirttiKaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    61SAATHaber kaynağı · 30.06.2026 10:56

    Trabzon’da saklı güzellik turizme kazandırılıyor

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler