# Şehit Yakınları ve Gaziler İçin Kamu Ataması Gerçekleşti

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/68560/sehit-yakinlari-ve-gaziler-icin-kamu-atamasi-gerceklesti
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-09-19T15:04:16+03:00
- Modified: 2026-09-19T17:16:59+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Şehit Yakınları ve Gaziler İçin Kamu Ataması Gerçekleşti, https://habersitesi.org/haber/68560/sehit-yakinlari-ve-gaziler-icin-kamu-atamasi-gerceklesti

## Summary

İstanbul'da düzenlenen törenle 571 şehit yakını ve gazi kamu kurumlarına atandı. Toplam istihdam edilen kişi sayısı 53 bini aştı.

## Verified facts

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki şehit yakını ve gazi atama törenine katıldı.
- Tören kapsamında 571 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurumlarına ataması yapıldı.
- Kamuda istihdam edilen şehit yakını, gazi ve gazi yakını sayısı 53 bin 179'a ulaştı.
- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş törende bir konuşma yaptı.

## Article

İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi, anlamlı bir atama törenine ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, 571 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurumlarındaki görevlerine yerleştirilmesi sağlandı.İstihdam Sayısı 53 Bini GeçtiTörende konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, devletin bu konudaki kararlılığını vurguladı. Yapılan son atamalarla birlikte, bugüne kadar kamuda istihdam edilen şehit yakını, gazi ve gazi yakını sayısı toplamda 53 bin 179 seviyesine ulaştı. Devlet yetkilileri, bu vatandaşların toplumsal hayata katılımlarını desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

## Sources

- [Sabah Gündem — Başkan Erdoğan: Kardeşi kardeşe kırdırma planları boşa düştü](https://www.sabah.com.tr/gundem/2026/09/19/baskan-erdogandan-onemli-aciklamalar)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
