Adana'da lavanta bahçeleri turizmin yeni gözdesi oldu

Adana'nın Feke ilçesinde kadınların girişimiyle kurulan lavanta bahçeleri, bölgeyi turizm merkezi haline getirdi. Sıcak havadan bunalan ziyaretçiler, mor renkli bahçelere yoğun ilgi gösteriyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Adana'da lavanta bahçeleri turizmin yeni gözdesi oldu
Temsili görsel · Lens_and_Light / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Adana'nın Feke ilçesinde kadınların girişimiyle kurulan lavanta bahçeleri, bölgeyi turizm merkezi haline getirdi.
  • Sıcak havadan bunalan ziyaretçiler, mor renkli bahçelere yoğun ilgi gösteriyor.
  • Adana'nın Feke ilçesi Tapan Mahallesi'nde, beş yıl önce kadın girişimcilerin öncülüğünde başlatılan lavanta üretimi, bölgenin çehresini değiştirdi.
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Adana'nın Feke ilçesi Tapan Mahallesi'nde, beş yıl önce kadın girişimcilerin öncülüğünde başlatılan lavanta üretimi, bölgenin çehresini değiştirdi. Devlet ve yerel yönetimlerin desteğiyle atıl durumdaki araziler, kadınların emeğiyle görsel bir şölene dönüştürülerek turizme kazandırıldı.

Hopka Dağı eteklerinde yer alan ve endemik kelebekler ile bal arılarına ev sahipliği yapan lavanta bahçeleri, fotoğraf tutkunları ve doğaseverler için önemli bir cazibe merkezi haline geldi. Yedi kadın girişimcinin kurduğu bahçelerde, bir ay sürecek olan sezon boyunca yaklaşık 200 bin ziyaretçinin ağırlanması hedefleniyor.

Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, bölgenin sadece lavanta bahçeleriyle değil; Feke Kalesi, cam seyir terası ve Karakilise gibi doğal güzellikleriyle de önemli bir gezi rotası olduğunu belirtti. Özen, kadınların emeğiyle ortaya çıkan bu katma değerin artırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, karavan tutkunlarını ve doğa severleri ilçeye davet etti.

Bölgeyi ziyaret eden vatandaşlar ise lavanta bahçelerinin sunduğu atmosferden oldukça memnun. Adana'nın kavurucu sıcağından kaçarak bahçelere gelen ziyaretçiler, çiçeklerin arasında vakit geçirmenin insanı rahatlattığını ve sıcağı unutturduğunu dile getiriyor. Daha önce ekin tarlası veya taşlık alan olan bölgelerin, kadın eliyle turistik bir alana dönüşmesi ziyaretçiler tarafından takdirle karşılanıyor.

Kadın girişimcilerin başarısı, bölge ekonomisine katkı sağlarken aynı zamanda yerel turizmin canlanmasına da olanak tanıyor. Lavanta sezonunun devam ettiği süre boyunca, çevre illerden gelen çok sayıda turistin bölgeyi ziyaret etmeye devam etmesi bekleniyor.

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

Benzer haberleri içeren ulusal haber siteleri (1)

Haber başlığı benzer ulusal içerikli diğer haber sitelerinin listesini içerir.

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler