Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rafet Dalkıran, Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği havacılık platformlarını gökyüzünde inceledi. İkili, kabul faaliyetleri öncesinde HÜRKUŞ-II eğitim uçağıyla kol uçuşu gerçekleştirerek uçağın performansını ve kabiliyetlerini bizzat kokpitte test etti.
HÜRKUŞ-II uçuşunun ardından çalışmalarına devam eden Görgün ve Dalkıran, bu kez MURAD AESA radarı ile donatılan jet eğitim uçağı HÜRJET'in kokpitine geçti. İki önemli platformla gerçekleştirilen bu uçuşlar, yerli havacılık teknolojilerinin geldiği noktayı gözler önüne serdi.
Test uçuşlarının ardından açıklamalarda bulunan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, tasarım aşamasından üretim hattına kadar büyük bir emeğin ürünü olan bu uçakların milli havacılık için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Görgün, HÜRKUŞ-II projesinde sona gelindiğini belirterek, ilk teslimatların kısa süre içerisinde Hava Kuvvetleri Komutanlığına yapılacağını müjdeledi.
Görgün, bu başarıda emeği geçen Milli Savunma Bakanlığı, Türk Havacılık Uzay Sanayii, mühendisler ve teknisyenler başta olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini iletti. Yerli havacılık projelerinin hız kesmeden devam edeceği mesajı verildi.