Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Denizli'ye geldi. Denizli Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Yavuz Selim Köşger ile bir araya gelen Bakan Göktaş, kentte yürütülen sosyal hizmet çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında AK Parti Denizli milletvekilleri de hazır bulundu.
Bakanlık olarak 81 ilde kapsayıcı bir sosyal hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Göktaş, Denizli'ye son 24 yılda 11,5 milyar liralık yatırım ve destek hizmeti sunulduğunu ifade etti. Kentte 47 farklı kuruluşla hizmet verdiklerini vurgulayan Göktaş, sosyal dayanışma merkezleri ve kadın kooperatifleri aracılığıyla vatandaşların yanında olduklarını dile getirdi.
Sosyal yardımlarda büyük kaynak
Göktaş, özellikle evde bakım yardımlarına dikkat çekerek, Denizli'de 4 bin 457 ailenin bu destekten faydalandığını belirtti. Bu kapsamda 2026 yılının ocak ayından itibaren kente 446 milyon liralık kaynak aktarıldığını açıklayan Bakan, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programı çerçevesinde de 1120 çocuk için yaklaşık 70 milyon liralık ödeme yapıldığını kaydetti. Ayrıca, Vefa Programı ile 1600 yaşlı vatandaşın temel ihtiyaçlarının karşılandığı ifade edildi.
Gençlere yönelik destekler
Gençlerin yuva kurmalarına destek olmak amacıyla hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu'na değinen Göktaş, Denizli'de 2 bin 973 gencin evlilik kredisinden yararlandığını, 9 bin 402 gencin ise başvuru hakkı kazandığını belirtti. Bakan Göktaş, bu kredinin 2 yıl ödemesiz ve sıfır faizli olduğunu hatırlatarak, gençlerin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceklerini vurguladı.
Esnafın sorunları gündeme geldi
Valilik ve parti ziyaretlerinin ardından İstiklal Caddesi'nde esnafla bir araya gelen Bakan Göktaş, vatandaşların taleplerini dinledi. Esnafın, büyükşehir belediyesi tarafından uygulanan toplu taşıma şeridi nedeniyle işlerinin olumsuz etkilendiğini belirtmesi üzerine Göktaş, konunun çözümü için ilgili mercilerle görüşeceğini ifade etti. Bakan Göktaş, kentte yapımı süren çocuk evleri sitesi ve planlanan huzurevi projelerinin de yakından takip edildiğini sözlerine ekledi.