Bakan Şimşek: Ters dolarizasyonda önemli mesafe katedildi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk lirası mevduat oranlarının son 11 yılın zirvesine ulaştığını duyurdu. Şimşek, fiyat istikrarı hedefine yönelik politikaların süreceğini vurguladı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Bakan Şimşek: Ters dolarizasyonda önemli mesafe katedildi
Temsili görsel · nattanan23 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk lirası mevduat oranlarının son 11 yılın zirvesine ulaştığını duyurdu.
  • Şimşek, fiyat istikrarı hedefine yönelik politikaların süreceğini vurguladı.
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisindeki güncel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk lirası mevduat oranlarının son 11 yılın zirvesine ulaştığını duyurdu. Şimşek, fiyat istikrarı hedefine yönelik politikaların süreceğini vurguladı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 09.07.2026 19:58
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisindeki güncel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Artan öngörülebilirlik ve güçlenen yatırımcı güveninin piyasalara olumlu yansıdığını belirten Şimşek, ters dolarizasyon sürecinde ciddi bir mesafe katedildiğini ifade etti.

Bakan Şimşek'in paylaştığı verilere göre, karşılaşılan çoklu şoklara rağmen Türk lirası mevduatların toplam mevduat içindeki payı yaklaşık yüzde 62 seviyesine ulaştı. Bu oran, son 11 yılın en yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçti.

Ekonomi yönetiminin temel önceliklerine de değinen Şimşek, makrofinansal istikrarı güçlendirmek ve sürdürülebilir büyümenin anahtarı olan fiyat istikrarını sağlamak için mevcut politikaların kararlılıkla uygulanmaya devam edeceğini belirtti. Şimşek, Türk lirasına duyulan güveni pekiştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ters dolarizasyon sürecinde önemli mesafe katedildiğini açıkladı.Kaynak 1
  2. Türk lirası mevduatın toplam mevduat içindeki payı yaklaşık yüzde 62 seviyesine yükseldi.Kaynak 1
  3. Mevcut oran, son 11 yılın en yüksek seviyesi olarak kaydedildi.Kaynak 1
  4. Bakan Şimşek, fiyat istikrarını sağlamak için mevcut ekonomi politikalarının kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    CNN TürkHaber kaynağı · 09.07.2026 19:58

    SON DAKİKA | Bakan Şimşek: Ters dolarizasyon sürecinde önemli mesafe katedildi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler