Konyaspor mağlubiyetinin ardından teknik direktör arayışlarına hız veren Trabzonspor yönetimi, Galatasaray karşılaşması öncesinde yeni ismini belirlemeyi hedefliyor. Bordo-mavili kulüpte teknik direktörlük koltuğu için öne çıkan isimlerin başında İtalyan çalıştırıcı Stefano Pioli geliyor. Pioli ile yıllık ücret, sözleşme süresi ve teknik ekip detayları üzerine müzakereler devam ediyor. İtalyan teknik adamın, takımın bu sezonki performansını analiz ederek yönetime özel bir rapor sunduğu ve Konyaspor maçını yakından takip ettiği belirtiliyor.
Yönetimin gündemindeki bir diğer isim ise camiayı yakından tanıyan Şenol Güneş. Kriz dönemlerindeki tecrübesiyle bilinen Güneş ile yapılan görüşmelerin ciddi bir aşamada olduğu ifade ediliyor. Öte yandan, kulübün teknik direktör listesindeki en dikkat çekici isimlerden biri olan Pep Guardiola ile de bir temas kurulduğu ancak İspanyol teknik adamın bu sezon takım çalıştırmayacağını belirterek teklifi geri çevirdiği açıklandı. Başkan Ertuğrul Doğan, Guardiola ile yapılan görüşmeyi doğrularken, İspanyol çalıştırıcının gelecek yıl için kapıyı açık bıraktığı kaydedildi.
Trabzonspor, yeni teknik direktörünü belirlemeye çalışırken ligdeki deplasman karnesi ise dikkat çekiyor. Geçtiğimiz sezon dış sahada 2,11 puan ortalaması yakalayan Karadeniz ekibi, bu sezonun ilk 5 haftasında oynadığı 3 deplasman maçında sadece 1 puan toplayarak 0,33 ortalamada kaldı. Yönetim, bu kötü gidişatı durdurmak ve takımı Galatasaray maçına yeni bir enerjiyle hazırlamak için teknik direktör belirsizliğini bir an önce sonlandırmak istiyor.