Dünya İtalya'daki mühimmat tesisinde patlama: 1 ölü
İtalya'nın Chieti bölgesindeki bir mühimmat imha tesisinde meydana gelen patlamada bir kişi yaşamını yitirdi. Aynı tesiste son yıllarda yaşanan benzer kazalarda daha önce altı işçi hayatını kaybetmişti.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- İtalya'nın Chieti bölgesindeki bir mühimmat imha tesisinde meydana gelen patlamada bir kişi yaşamını yitirdi.
- Aynı tesiste son yıllarda yaşanan benzer kazalarda daha önce altı işçi hayatını kaybetmişti.
- İtalya'nın Chieti vilayetine bağlı Casalbordino bölgesinde bulunan bir mühimmat imha tesisinde şiddetli bir patlama gerçekleşti.
İtalya'nın Chieti vilayetine bağlı Casalbordino bölgesinde bulunan bir mühimmat imha tesisinde şiddetli bir patlama gerçekleşti. Yerel saatle sabah 08.00 sularında meydana gelen olayda bir kişi hayatını kaybederken, bir kişinin de ağır yaralandığı bildirildi. İtalyan jandarma ekipleri, patlamanın nedenini belirlemek amacıyla bölgede geniş çaplı bir inceleme başlattı.
Söz konusu tesis, geçmişteki güvenlik sorunlarıyla da dikkat çekiyor. Aralık 2020 ve Eylül 2023 tarihlerinde aynı tesiste yaşanan patlamalarda toplam altı işçi hayatını kaybetmişti. Bugünkü olayla birlikte, tesisin son yıllarda yaşadığı üçüncü büyük patlama kayıtlara geçmiş oldu.